Ръст на обявените свободни работни места в Русенско

1
Равнището на безработицата в областта през август е 5,5%, каквото е било и през предходния месец
Равнището на безработицата в областта през август е 5,5%, каквото е било и през предходния месец Снимка: Dunavmost

Равнището на безработицата в областта през август е 5,5%, каквото е било и през предходния месец

Увеличава се броят на обявените свободни работни места през август в Русенска област, съобщават от Агенцията по заетостта. През месеца в бюрата по труда заявените работни места на първичния пазар на труда са 392, при 264 през юли.

Най-голям дял свободни работни места в реалната икономика са заявени в сектора на преработващата промишленост, следват образованието, търговията и строителството. Най-търсените от бизнеса професии през август са преподаватели, приложни специалисти в природните и техническите науки, персонал в сферата на персоналните услуги, продавачи, персонал, полагащ грижи за хората, строители работници, машиностроители, квалифицирани работници по инсталиране и ремонт на ел. съоръжение и др.

Равнището на регистрираната безработица в област Русе през август е 5,5%, каквото е било и през предходния месец. За страната е 5,3%. Регистрираните безработни от област Русе в бюрата по труда в Русе, Бяла и Ветово са 4539, което бележи незначителен ръст от 12 души спрямо юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Lora
    Не ходете да работите в частни градини и ясли,мошеници са,льжат,не осигуряват и не плащат! Престъпници са и са затваряне,но контролните органи спят!
  • 7
    3
    Бюрото по труда
    Хората отдавна са го напуснали . Просто тия дето още кандидатстват за работа са пияни чичачи и хора в предпенсионна възраст дето не им пука .И млади и неориентирани селяни и само въртят работните места едни и същи
  • 4
    2
    Анонимен
    Има увеличение.На тия условия на труд и отношение само баба и дядо ми останаха да работят там.А и пияния ми чичо също.Тоя град е мъртъв от 15 години.Няма по младо от 50 годишно камо ли за нормални жени също . Всичко е квиснато и ти се сопа и ти се кара като селяни.Мантатилите е много дребнав и просташки като прибавиш и заплащането за трохи хляб
  • 16
    1
    Мнение
    Предлаганите работни места още ще растат. Докато има картелно споразумение между работодателите в града да държат и натискат заплатите близки до минималната, така ще бъде. Те ще трупат загуби от липса на работна ръка, някой даже ще фалират, а хората в трудоспособна възраст го напускат, защото не са балами и тук остават хора в предпенсионна възраст 55+ и пенсионери.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари