Рано тази сутрин центърът на Русе осъмна обгазен

13
Най-остро замърсяването се усеща в района на Пантеона на възрожденците. Оплаквания има и от кварталите "Възраждане", "Здравец" и "Родина"
Най-остро замърсяването се усеща в района на Пантеона на възрожденците. Оплаквания има и от кварталите "Възраждане", "Здравец" и "Родина"

Ново обгазяване в централната част на града

Затова сигнализират граждани в социалните мрежи. Още от 6:40 часа са започнали първите "залпове" неприятна миризма. Русенци са недоволни, че въпреки многобройните възражения, подадени на 112 и дежурните телефони на РИОСВ, няма никаква реакция от компетентните органи. Най-остро замърсяването се усеща в района на Пантеона на възрожденците. Оплаквания има и от кварталите "Възраждане", "Здравец" и "Родина". 

Години наред, въпреки протестите и публичните заявления от управляващите, че проблемът щял да бъде решен, замърсяването на русенския въздух продължава. Нито новите станции за замерване и контрол на качеството на въздуха, нито заплахите от глоби, стряскат замърсителите. Обикновено те изпускат отровата си в късните часове на денонощието или много рано сутринта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари