Уважаеми управници на град Русе, не залагайте животите ни на карта!

2

Коалиция “Граждани за Общината” - Русе излезе с позиция за "снега" от сажди в град Русе

"Уважаеми кандидат кметове, настоящи зам. кметове, кандидати за общински съветници и цялата маса от отговорни хора, които сте се втурнали да решавате проблемите на Русе!

Вие в Русе ли живеете? Днес, поне един от вас излезе ли в града? Някой видя ли летящите големи сажди? Помириса ли дима на пожар?", питат от коалицията.

Ето какво още пише в обръщението им към управниците в град Русе:

"Или - да, румънските стърнища горят! Да! Голямо чудо - всяка година го изживяваме! Огледайте се за вятъра, който носи прахоляка от остатъците на Водния цикъл. Всичко това е до болка, до ужас познато.

Ние няма да спорим и да споменаваме даже факта за химическите замърсявания, защото това е работа на контролните органи и тези от вас, които са поели публичен ангажимент пред русенци да решат веднъж завинаги този проблем. Къде са миещите машини, за да ни спасят поне за малко от този АД? Ние като граждани, само гласувахме доверие и чакахме да се случи!

Алармираме, молим и настояваме, вдигнете всички министерства, министри и цялата тази политическа сила, събрана в София и оглушала за русенските проблеми!

Не залагайте животите ни на карта! Майките ползват останалото слънчево време и извеждат децата навън, а дима и саждите ги тровят. След три дни децата ще са пак и отново с инхалатори. Болни сме, алергични сме, имаме онкологични, астматични и всякакви остри и хронични, здравословни проблеми, единствено от пренебрегването на проблемите ни, по отношение на средата в която живеем.

Всяка година получаваме уверение, че има договорки, приетите ноти, споразумения, стиснати ръце и тържествени усмивки, че повече няма да хвърчат сажди и да се палят стърнища!

Знаейки хронологията на тези събития, вие трябваше вече да сте потърсили повторно, поредно уверение, всички отговорни министерства у нас и Румъния, че това няма да се случи!

Защото градът е отново в дим на изгоряло и сняг от черни сажди! И отново Румъния не спазва никакви европейски споразумения Та, питаме , сигурни ли сте, че и инсинератор няма да направи на границата, въпреки протести и всякакви договорености?

Настояваме всички депутати, зам.кметове и областна администрация да започват да въртят наличните им телефони и контакти, да бъде прекратено горенето на стърнища незабавно и завинаги!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7

    Русенци търсят и обявяват конкурс за кмет...тези в Русе НЕ стават...
  • 19
    6
    азбукарче
    Телевизионният център да не спи, а да излъчат тази новина в "По света и у нас" в 20 часа. Медиите прекаляват с новини за Украйна, вече и за Израел, а забравят за българските новини, за проблемите на хората тук. И ние сме хора, и ние имаме проблеми тук и сега.
  • 20
    5
    плюс-минус
    "Алармираме, молим и настояваме, вдигнете всички министерства, министри и цялата тази политическа сила, събрана в София и оглушала за русенските проблеми." Но аз не моля. Аз искам чисто родно производство и чист въздух, оправени улици и канализация, уреден градски транспорт, чистота по улиците, тротоарите, градинките и парковете, училища и здравеопазване и каквото още се сетите! Дали и за кого ще гласувам? Не знам! Вече и отдавна нямам вяра на нито една партия, на нито един кмет, съветник, началник на някакъв си отдел. Защото всички са в кюпа на търгашите- управници и некадърници. И всички те се издържат от нашите данъци.....
  • 13
    4
    Жана Д,арк
    Втурналите се да стават управляващи изобщо не ги интересува здравето на хората, а само личния келепир. Пенчо го видяхме в целия му блясък в далаверата с тир паркинга. Искрен Веселинов е по-голям интересчия и от Пенчо, навремето се пишеше, че е в командировки, а пък беше на работа за едните 20 лева командировъчни. Златан Златанов е буквално бъдещ пациент на Психодиспансера, страда от разни психози и мании за величие. Иван Иванов също е известен с корупционни практики. Рена Стефанова пък е кукла на конци на будиста Николай Събев. Изобщо - кой от тези смятате, че има капацитета да реши проблемите а въздуха?!?!
  • 4
    3
    Управник
    Като сте ме избрали, ще търпите да крадъ и йе.....бъ. Пет Парцала ме гледат в ръцете и все питат "Тате. Колко открдна? Ще има ли за Ониферситет в Бен Гази?" А Муамар и Тодор умряха. Няма я Партията, да ме издържа. И за убиец като Дедо не ставам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари