Ракета порази кораб в Червено море

0
Капитанът на търговския плавателен съд е подал сигнал за нападението
Капитанът на търговския плавателен съд е подал сигнал за нападението

От ноември насам хусите са атакували търговски кораби в Червено море повече от 20 пъти с ракети, дронове, бързи лодки и хеликоптери

Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство съобщи за "инцидент" на 95 морски мили югоизточно от йеменския пристанищен град Аден.

Според BBC капитан на кораб е подал сигнал, че плавателният съд е бил ударен от ракета.

Британските морски власти добавиха, че провеждат разследване и всички плавателните съдове в района се призовават да проявяват „изключителна предпазливост“, информира "Дарик".

Контролираната от хусите йеменска телевизия Al Masirah отново повтори, че бунтовниците няма да атакуват търговски кораби, които не са свързани с Израел.

Навигацията е безопасна в Червено море, Арабско море и протока Баб ал Мандаб, като изключението важи само за израелските кораби или тези, които се насочват към окупирани палестински пристанища“, казва източникът от бунтовническата групировка.

От ноември насам хусите са атакували търговски кораби в Червено море повече от 20 пъти с ракети, дронове, бързи лодки и хеликоптери. Те твърдят - често невярно - че тези кораби са свързани с Израел.

Под техен контрол са и два плавателни съда, на които има български екипаж - корабите "Galaxy Leader" и "Руен".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Бела Чао
    Слава Йемени! Хути Слава!
  • 0
    1
    Аз
    Баси кривите ракети?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари