Хутите: Няма да спрем атаките в Червено море

0
От групировката потвърдиха, че са извършили нападения срещу два кораба в Червено море
От групировката потвърдиха, че са извършили нападения срещу два кораба в Червено море Снимка: © Houthi Military Media / Handout / dpa / архив

От групировката потвърдиха, че са извършили нападения срещу два кораба в Червено море

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути заявиха, че няма да спрат нападенията срещу корабоплаването в Червено море въпреки обявената от САЩ коалиция от 10 държави за противодействие на групировката, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Дори ако Америка успее да мобилизира целия свят, нашите военни операции няма да спрат, независимо от жертвите, които ще ни коства това наше действие", заяви високопоставеният служител на Хути Мохамед ал-Бухайти в X.

Бухайти сподели, че бунтовниците ще спрат нападенията си само, ако престъпленията на Израел в Газа спрат и бъде позволено да се доставят храна, лекарства и гориво до палестинския народ.

Той направи изказването си, след като ръководителят на Пентагона Лойд Остин, обяви създаването на коалиция от 10 държави за противодействие на ракетните и безпилотните атаки на хутите, срещу корабите, преминаващи през Червено море.

Остин посочи, че силите ще действат с цел осигуряване на безопасност на корабоплаването за всички държави и укрепване на регионалната сигурност и просперитет.

Йеменските бунтовници хути предприеха серия от атаки с дронове и ракети срещу плавателни съдове, преминаващи в региона, с цел да окажат натиск върху Израел заради опустошителната му война с Хамас в Ивицата Газа.

От групировката потвърдиха, че са извършили нападения срещу два кораба в Червено море, сред които и притежаваният от норвежците танкер Swan Atlantic.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    колю китаеца
    Всяка американска одрана кожа под Йеменското слънце е огромна победа за демокрацията. Всеки убит Йеменски бунтовник затвърждава тиранията и.
  • 3
    1
    Moni levi
    Мрьсните дрипави араби, мизерни и прости диваци,ще бъдат избити!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари