Радостин Димов бие световни и европейски шампиони на билярд

0
Отлично представяне направиха състезателите на билярд клуб "Корона" - Бяла, Русенско
Отлично представяне направиха състезателите на билярд клуб "Корона" - Бяла, Русенско

Отлично представяне направиха състезателите на билярд клуб "Корона" - Бяла, Русенско, на Международния турнирна 9-та топка от веригата Европейски турнири Dynamic Best of the East, провел се на 15 и 16 август в Румъния.

Домакин беше билярд клуб Tac Biliard,  участваха над 60 състезатели, а от "Корона" се включиха Галин Димов и Радостин Димов. След оспорвани мачове и липса на спортно щастие, Галин Димов остана 17-и и не можа да  се класира за следващият ден на директните елиминации. С много прецизна игра другият представител на клуба - Радостин Димов с три победи, преодолявайки в последната среща световния вицешампион от Полша Конрад Пиекарски, с резултат 7:2 се класира без загуба за директните елиминации през втория ден. Това съобщиха присъствали на турнира.

През втория ден при директните елиминации с вяра в уменията си и съсредоточена игра Радо достойно защитил клуба и страната си, като след три победи, последната от която отстранил вицеевропейския  шампион от Словения на 8-ма топка Kuboo Konik Koniarс 7:6, достигнал финала.Това е вторият финал с българско участие на тази престижна Европейска верига турнири Dynamic Best of the Eastи участието на Радостин Димов на него е повод за гордост както за клуб "Корона" така и за страната, коментират следящи турнирите. Другият участник на финала с една загуба в турнира бил познатият му противник от Полша и световен вицешампион Конрад Пиекарски, който Радо победил през първия ден.

След разменена по една победа при 1:1 спорното щастие напуснало Радо. Перфектен брейк с по две – три топки влезли и за нещастие липсата на видимост към следваща най-малка топка, която трябва да бъде изиграна, принудили Радостин да прави трудни съчетания и сейфове.Те обаче не се получавали и ако се получели, при ударите си неговият противник с много късмет излизал от създадената ситуация.Така с няколко разбивания и несполуки за Радо резултатът станал 7:2 за Конрад Пиекарски.

Загубен финал, но 2-о място и отлично представяне на Радостин Димов и Билярд клуб "Корона" в поредния Dynamic Best of the East! Като се има в предвид и доброто му представяне през месец юли в същият турнир във Варна Dynamic Best of the East, където Радо бе 3-и следващото отличие "му отива" да е 1-о място, смятат в бранша.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари