Радио Китай: Лъжите на американските политици са позор, който ще оставят в историята

3
Вашингтон разиграва фарс за „фалшива помощ"
Вашингтон разиграва фарс за „фалшива помощ"

"Ние лъжем, мамим и крадем", това бе самодоволното поведение на първия дипломат на САЩ, докато бе на служба в ЦРУ, предаде "Радио Китай".

То бе перфектно копирано и в усилията за превенция и контрол на епидемията от новия коронавирус в страната. Сега целият свят разбра какво точно представлява „стремежът на САЩ към слава и величие", 

Напоследък все повече чужди медии съобщават, че дипломат от посолството на САЩ в Австралия е представил невярна информация на местните медии, за да атакува китайската политика.

На 8 май германското списание „Шпигел" цитира предаден на германския военен министър документ, според който твърденията на САЩ, че новият коронавирус е излязъл от лаборатория в Ухан, имат за цел да „скрият грешките на американското правителство с умишлено преместване на вниманието на обществото и насочване гнева на американците към Китай".

В същото време Вашингтон разиграва фарс за „фалшива помощ". Първият дипломат на САЩ заяви, че ще предостави още 130 милиона щатски долара помощ за световното здравеопазване и бежанците. Но всъщност Белият дом спря финансирането на Световната здрава организация.

В коментар на американското списание „Foreign Policy" се посочва, че предстоящите президентски избори са истинската причина Вашингтон да положи всички усилия за прехвърлянето на отговорността за избухването на пандемията върху Китай. Редакторът на CNN Крис Силиза коментира, че политиците във Вашингтон се нуждаят от изкупителна жертва.

Затова те насочват вниманието към Китай. На 6 май директорът на Центъра за устойчиво развитие на Колумбийския университет Джефри Сакс каза, че твърденията на американското правителство, според които Китай е коренът на американските проблеми, са една голяма лъжа и напомнят за ерата на Маккарти.

Невярна информация, данни и помощ… Какви нечисти планове имат още американските политици, които стоят самотни на сцената. Събудете се безскрупулни американски политици! Пред вас са 77 хиляди починали от новия коронавирус. В противен случай лъжите и измамите ще се превърнат в позор, който ще оставите след себе си в историята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари