Работници от "Автомагистрали Черно море" отново излязоха на протест

0
Блокираха за час пътен възел "Белокопитово" в посока София
Блокираха за час пътен възел "Белокопитово" в посока София Снимка: БНТ

Блокираха за час пътен възел "Белокопитово" в посока София

Работници от шуменската пътностроителна компания „Автомагистрали Черно море" блокираха днес за час пътен възел "Белокопитово" в посока София.

Причината - повече от година близо 28 милиона лева за ремонт на участък от автомагистрала „Тракия" не са изплатени, затова и заплатите в дружеството са забавени с 4 месеца. Според протестиращите има и риск от съкращаване на 70% от строителите, предава БНТ.

От април миналата година продължават кореспонденцията с министерството на регионалното развитие, срещите с министри и протестите на фирмата с едно искане – изплащане на дължимата сума.

"Ние сме излъгани, защото имахме срок доста кратък, в който трябваше да изпълним този ремонт, положихме усилия, нашите хора работеха по 14 часа и ремонтът беше свършен в срок с необходимото качество."

"Не можем да си получим заплатите, нещо изработено преди 1 година вече. Второто, което е, ние не можем да работим и третото, тези пари, които са били тогава, в момента не са същите пари, защото инфлацията вече ги е изяла", заяви Петя Стоянова, икономически директор на Автомагистрали Черно море" – Шумен.

Според регионалния министър Гроздан Караджов утре след обяд ще бъде изяснен механизмът, по който ще се извърши плащането.

"И се извинявам много на всички фирми за забавянето. Моля за още малко отсрочка, въпросът е юридически, не е въпрос на политическа воля, има ясна воля да бъдат изплатени поне 50 % от средствата на фирмите", заяви Петя Стоянова, икономически директор на "Автомагистрали Черно море – Шумен".

Работещите в строителната фирма желаят единствено да получат забавените заплати и да продължат да работят. Те заявиха, че протестът им е синдикален и от него не бива да се извличат политически дивиденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Nvczd
    Е синдикален ами! Нали и те са едни хрантутници на хранилката!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари