Работник загина след падане от строителен обект край Разлог

0
Инспекцията по труда разследва инцидента
Инспекцията по труда разследва инцидента

Инспекцията по труда разследва инцидента

67-годишен строител загина след падане от новостроящи се къщички срещу комплекс „Катарино“ край Разлог. Инцидентът станал завчера сутринта около 9:00 ч., но Инспекцията по труда в Благоевград е уведомена едва към 15:00 ч. следобед, предаде Вестник Струма.

По всяка вероятност е работил на покрива, откъдето е паднал. На инцидента няма свидетели“, информира директорът на инспекцията Славянка Симитчийска. Човекът е починал впоследствие, не на мястото на инцидента, а сигналът за злополуката бил подаден от близките му, не от работодателите. Проверката на Инспекцията по труда установила, че няма издаден трудов договор на лице с неговото ЕГН, работодателите отричат да са го наемали като работник, а фирмата изпълнител е представила договор с подизпълнител, наета за покривите. По непотвърдена информация подизпълнител е фирмата на баща и син Стоянчеви, които са разпитвани от полицията.

Тепърва се извършват подробни проверки и се разследват причините за инцидента“, обясни Симитчийска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари