Путин скастри журналист от NBC, че му „запушва устата”

1
Руският президент се ядоса на опита да бъде прекъснат по време на интервюто
Руският президент се ядоса на опита да бъде прекъснат по време на интервюто

Руският президент се ядоса на опита да бъде прекъснат по време на интервюто

По време на интервюто, което руският лидер даде в навечерието на днешната си среща в Женева с американския президент Джо Байдън, той реагира остро на опита на интервиюращия Кийр Симънс да го прекъсне.

В навечерието на днешната привличаща световното внимание среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън в Женева, руският лидер даде интервю на журналиста от телевизия NBC Кийр Симънс, информираха от СБЖ.

В разговора се открои напрегнат момент, когато интервюиращият се опита да прекъсне Путин, който обаче реагира остро и го скастри, че му „запушва устата”, защото не харесва отговорите.

Напрежението възникна, след като Симънс в свой въпрос изтълкува като репресия срещу опозицията в Русия факта, че редица опозиционни медии са определяни като „чуждестранни агенти”. В отговор Путин започна да обяснява, че закон, ограничаващ „чуждестранните агенти”, за първи път е бил одобрен и приложен не в Русия, а в САЩ още през 1930 г., като той е бил много по-строг, а целта му е била да възпрепятства опитите за намеса във вътрешните работи на страната.

Именно тогава журналистът прекъсна Путин на няколко пъти със свои забележки как вярвал, че руският президент не одобрява намесата на едни страни във вътрешните работи на други и коментирането на тяхната политика, а сега правел точно това.

Ако проявите търпение и ме оставите да кажа онова, което имам да казвам, всичко ще ви стане ясно. Но на вас не ви харесва отговорът, вие не искате отговорът ми да се чуе от аудиторията, това е проблемът. Запушвате ми устата. Това ли е свободата на изразяване, на мнение? Или това е свобода на изразяване по американски?” - реагира руският президент.

На това Симън отвръща: „Отговорете, моля”. И Путин продължава, посочвайки, че много структури на т. нар. гражданско общество получават финансиране от чужбина. „Подготвят се програми за съответни действия, активистите получават подготовка в чужбина, и когато нашите официални структури виждат това, с цел да предотвратим намеса в нашите вътрешни работи, приемаме съответните решения и закони, като те са по-меки от вашите”, казва Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук