Осъдиха на 25 години затвор критика на Путин - Владимир Кара-Мурза

1
Журналистът бе обвиняем в три престъпления
Журналистът бе обвиняем в три престъпления Снимка: AFP

Журналистът бе обвиняем в три престъпления

Московският градски съд осъди на 25 години в колония със строг режим известния журналист и опозиционер Владимир Кара-Мурза по обвинение в държавна измяна, разпространение на недостоверна информация за руската армия и дейност в “нежелателна организация”. Прокуратурата поиска наказание именно от 25 години затвор.

Владимир Кара-Мурза беше задържан през април миналата година. Оттогава се намира в следствения арест. Първоначално беше обвинен в разпространение на доказано недостоверна информация за руската армия, припомня БНР.

Впоследствие прокуратурата добави още две обвинения - за държавна измяна и за дейност в “нежелателна организация”. През октомври трите дела бяха обединени в общо наказателно производство. Според версията на следствието по време на публично изказване в Съединените щати опозиционерът е обвинил руската армия в използването на забранени средства за водене на бойни действия.

Съдебните прения приключиха на 7 април. Тогава Кара-Мурза се възползва от правото си на последна дума и заяви: “Единственото, за което се обвинявам е, че за дългите години на политическата си дейност не успях да убедя достатъчен брой мои сънародници и политици в демократичните страни каква опасност носи за Русия и за света сегашният режим в Кремъл”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    ...
    Не мога да коментирам дали човекът е извършил престъплението на закона за което е осъден, но щом страната ти има определени закони, колкото и малоумни да са според теб, ти трябва или да ги спазваш или да отидеш да живееш в друга страна. Ако искаш да ги промениш има си „демократичен“ начин, избори, парламент и т.н. И ние си имаме идиотски закони. Поправката Ванко 1 (чл. 155 от НК), или поправката от 2017 на чл. 119 - ал. 5 от ЗДП (спомнете си Лора Казанлиева). Не ми харесва, но се налага да ги приема, ако искам да живея тук (а не в Сливен).
  • 2
    6
    Bonkerz
    Ако бяхме пропаднали колкото Рассия, русоробите у нас щяха да са по затворите за държавна измяна, с 25 годишни присъди, като на човека от статията...
  • -4
    5
    Ванка с танка
    Тебе майкати те е изтървала когато не е трябвало в 10я месец .
  • 2
    4
    я виж
    тоя с танка пак го изтървали от тутракан 20
  • 3
    3
    Ванка с танка
    А руските боклуци в България мечтаят за този свят,в който кажеш ли нещо против царя си отиваш.Съшевременно има свободата да тролят на воля.И това ако не е нонсенс.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари