Путин: Новите оръжейни доставки за Украйна просто попълват нейните загуби

2
Според него доставките на американски системи за залпов огън за Украйна по същество не променят нищо
Според него доставките на американски системи за залпов огън за Украйна по същество не променят нищо Снимка: ТАСС

"В случай на доставки в Украйна на ракети с по-голям обсег Русия ще направи изводи и ще нанесе удари по онези обекти, които засега не пипа. Цялата "суета" около допълнителните доставки на оръжия за Киев има само една цел - въоръженият конфликт в Украйна да продължи, колкото се може по-дълго"

Това заяви Владимир Путин. Част от интервюто на държавния глава за предаването „Москва. Кремъл” на Павел Зарубин, беше показан в неделя в ефира на ТВ "Россия-1" в предаването "Вести недели", научаваме от Дарик радио.

Според него доставките на американски системи за залпов огън за Украйна по същество не променят нищо, тъй като Киев е разполагал и преди с подобни оръжия, включително ракети с такъв обсег. Те просто компенсират загубите, каза президентът. „Тук няма нищо ново. Това са реактивните системи за залпово изстрелване, украинската армия е въоръжена с подобни системи със съветско, руско производство - „Град“, Смерч, Ураган“.

Путин обърна внимание на факта, че обсегът "зависи не от самата система, а от ракетите, които се използват". "Това, което чуваме днес и разбираме, е че са ракети, които летят 45-70 километра в зависимост от вида на ракетата. Същото нещо се случи и с тези градове, урагани," торнада", които споменах. Имат и обхват от 40 -70 километра, няма нищо ново“, обясни той. Следователно, според президента на Руската федерация, подобни доставки от САЩ и някои други страни може просто да бъдат свързани с попълване на загубите на Киев от военна техника.

В случай на доставки в Украйна на ракети с по-голям обсег Русия ще направи изводи и ще нанесе удари по онези обекти, които засега не пипа, каза Путин„Ако бъдат доставени, ние ще направим съответните изводи и ще използваме нашите оръжия, с които разполагаме, за да нанасяме удари по тези обекти, които засега не удряме," каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    мдаа
    те затова изравняват градове със земята, в бой ги няма, бива ги да отмъкват тенджери и дамски гащи. работата върви към афганистан номер 2
  • -10
    1
    пошли на хуй
    Путкин приплаква вече, видя се че самая могучая издиша пред модерните оръжия, нищо че насреща и е много по-малобройна армия. Технологиите печелят войната, не иванушките.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари