Путин: Не възнамерявам да възстановявам Руската империя

0
"Това е абсолютно невярно", каза президентът Владимир Путин на разговори с колегата си от Азербайджан Илхам Алиев в Москва,
"Това е абсолютно невярно", каза президентът Владимир Путин на разговори с колегата си от Азербайджан Илхам Алиев в Москва, Снимка: РИА новости

Предвидихме, че ще започнат спекулации по тази тема, заяви руският президент

"Предвидихме, че ще започнат спекулации по тази тема - че Русия щяла да възстанови имперските си граници. Това е абсолютно невярно", каза президентът Владимир Путин на разговори с колегата си от Азербайджан Илхам Алиев в Москва, предаде Дневник. 

Според него след разпадането на бившия СССР Русия "призна всички нови геополитически реалности и активно работи за засилване на взаимодействието ни с всички независими страни, възникнали в постсъветското пространство".

"Дори в остри, много остри ситуации, като например уреждането на Нагорни Карабах, ние винаги сме действали много внимателно, изхождайки от интересите на всички държави, участващи в този процес, и винаги сме се опитвали да постигнем взаимно приемливи решения," каза Путин.

На спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН в нощта на 22 февруари постоянният представител на САЩ Линда Томас-Грийнфийлд говори за възможни претенции на съвременна Русия към териториите, които преди това са били част от Руската империя, като Финландия, Беларус и други страни. "Путин иска светът да се върне назад във времето, когато нямаше обединени нации, към времето, когато империи управляваха света. Останалата част от света обаче е напреднала от онези времена", каза Томас-Грийнфийлд.

 

 

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    хахахахах
    Че кога е имало руска империя. Като завладееш 2-3 съседни села не ставаш империя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари