Путин каза, че България ще загуби всичко

0
Борисов: Руснаците знаят, че аз защитавам българския интерес
Борисов: Руснаците знаят, че аз защитавам българския интерес Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов смята, че винаги, когато се правят опити да се дестабилизира правителството, това става заради интереси в енергетиката.

В интервю за бТВ той подчерта, че знае как се случва това и с кабинета „Борисов” 2– „най важният проблем е в енергетиката”.

„Утре в Бургас посрещаме кораб, който на никого не му се вярваше, че ще дойде. А той ще отиде да дупчи Хан Аспарух за добив на нефт и газ. Години наред това не е позволявано да се прави в България, докато Румъния си го направи и в момента Румъния внася под 10% газ, а ние всяка година по 4-5 млрд. долара изпращаме навън. А на Силистар пък дойде една от другите големи компании – Шел”.

Борисов даде да се разбере, че „когато ГЕРБ дойде на власт пуска концесиите за проучване и добив, когато дойде друго правителство първото, което прави, ги затваря, обясни Борисов. „Защото това е бизнес за 5 млрд. долара годишно да изтичат от България, подчерта той.

„Знам, че си заслужава всеки, риск, който поемам в момента. Аз се надявам, че хората, които ще плащат по 220 хил. евра на ден само за да проучват, знаят какво търсят и ако се открие, поколения българи след това ще бъдат щастливи”, коментира той.

Борисов обясни неговото виждане за опитите за дестабилизация на правителството още с напомнянето какво бил казал руският президент Владимир Путин пред приятеля му все още Реджеп Ердоган в Анкара. Путин каза „България ще загуби всичко”, а Лавров във всяко изказване започва и свършва с България”, подчерта Борисов.

„Аз вземам решения и на базата на тези решения България ще си промени профила. Важно е да вземаш решения, да знаеш, че това е важно и да устоиш на това. Между другото руснаците знаят това, те знаят, че аз защитавам българския интерес. А българският интерес е, ако добива газ, икономиката да расте, а хората да ползват евтино природно гориво. От друга страна, ако искат да прокарат газ през България, или ако нашият газов хъб стане, аз винаги съм казвал, че и техният газ е добре дошъл”, заяви Борисов. Той в същото време благодари за това, че „два пъти повече туристи пращат в България тази година”.

Борисов говори и за вътрешно политическата обстановка предвид предстоящите президентски избори. „На Цветанов съм му казал, всеки когото съм поставил на пост си върши работата. Той е поставена на партиен пост. Той се справя прекрасно. Г-жа Бъчварова, Руми се справя прекрасно с работата, която сме й дали”, каза лидерът на ГЕРБ.

"Делян Пеевски си отиде, напуска страната...Вече няма да е дъвка за всеки. Като искаш нещо лошо да кажеш - кажеш Пеевски. Какво ще говорят после. Като слушам изказванията им, се забавлявам. Истински се забавлявам", каза още министър-председателят.

„С Росен Плевнелиев работех прекрасно като министър и фантастично като президент. Нека да минат юни и юли за да си изкара той спокойно мандата. Той свърши много работа. Аз съм изключително признателен. Продължавам да го имам за голям приятел и очаквам той да остане в ГЕРБ”, заяви Борисов

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари