Путин иска отстъпки, за да продължи износът на зърно от Украйна

0
Дмитро Кулеба го обвини в лъжа
Дмитро Кулеба го обвини в лъжа Снимка: БТА

Дмитро Кулеба го обвини в лъжа

Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба президентът на Русия Владимир Путин, говорейки за "неефективност на зърнения коридор", се опитва да шантажира света с глад, настоявайки за отстъпки, срещу които Москва да продължи да изпълнява споразуменията за износ на зърно от украински пристанища, съобщи Би Би Си.

"Президентът Путин лъже, когато твърди, че повечето зърно от Одеса отивало в страни от Европа, а не от Африка и Азия, както бе предвидено. Всъщност повечето зърно, което тръгва от това пристанище, а също и от други пристанища, отива именно в Азия и Африка", каза Кулеба на брифинг в Одеса, предава БТА.

Според министъра руският президент ще настоява за поредни отстъпки, засягащи санкциите, щом наближи ноември, когато приключва действието на договореностите от Истанбул.

Кулеба каза, че в момента зърненият коридор е безопасен. "Това не означава, че Русия няма в някой момент да реши да го наруши и да нанесе ракетен удар по някое пристанище. Още веднъж изразявам искрена надежда, че това няма да се случи. Ние обаче трябва да бъдем максимално предвидливи", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    до 2
    НАП и Митницата контролират влизащото и излизащото от Лукойл. Проблемът е, че влизащото е собственост на швейцарска фирма и цената е каквото им е удобна за да няма печалба след преработка. В началото на "демокрацията" нали помниш как се източваха предприятията? Фирмата на жена ти ти продава свръх скъпо суровините, а фирмата на синът ти ти купува продукцията на безценица. В крайна сметка ти фалираш и ставаш наемен работник на жена ти и синът ти. И тогава нямаше държава както и сега.:) Питай какво друго не ти е ясно.:)
  • 5
    2
    daskal
    Кой трябва да проверява и да знае дали и колко зърно от Украйна се внася в България? Кой трябва да контролира "Лукойл" с уреди за измерване на постъпващо и излизащо гориво? Кой трябва да отмени абсурда "Лукойл" да не плаща данъци? Тези безумия не са ли публична тайна? Става дума за хиляди и хиляди тонове суровини, транспортирани с огромни кораби и с ТИР-ове, а не за контрабанда на един кашон с цигари!
  • 8
    1
    123
    Баш чистата истина говори Путин, че скапаното ви зърно се разпълзява по европа вместо при гладните от Африка. Нашите фермери вече пропищяха от него, затова и протест вчера правиха. Отидете на КТМ-то и вижте колко усраински гондоли се крият вътре. Зърното от тях не тръгва към Африка, по кораби, през Дунав.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари