Володимир Зеленски: Русия умишлено забавя преминаването на 150 кораба с украинско зърно

0
Износът на зърно е с 3 милиона тона по-малко, което, според президента, е достатъчно, за да се изхранят 10 милиона души
Износът на зърно е с 3 милиона тона по-малко, което, според президента, е достатъчно, за да се изхранят 10 милиона души Снимка: Кадър Фейсбук

Износът на зърно е с 3 милиона тона по-малко, което, според президента, е достатъчно, за да се изхранят 10 милиона души

Украинският президент Володимир Зеленски обвини в петък Русия, че умишлено забавя преминаването на кораби, превозващи зърно за износ съгласно сделка с посредничеството на ООН, като каза, че 150 кораба чакат да бъдат натоварени, съобщава Ройтерс, предава БНР.

Киев е изнесъл почти 11 милиона тона зърнени храни и други храни от юли насам, когато ООН подписа споразумението с Русия, Украйна и Турция.

Във видео обръщение Зеленски каза, че забавянето означава, че износът на зърно от Украйна е с 3 милиона тона по-малко, което, според него, е достатъчно, за да се изхранят 10 милиона души.

Сделката изтича през ноември, но преговорите за удължаване не постигат голям напредък, защото опасенията на Русия не са взети под внимание по подходящ начин, каза ден по-рано руският посланик в ООН в Женева, напомня Ройтерс.

Зеленски каза във видеообръщението си в петък вечерта, че "врагът прави всичко, за да забави нашия износ на храни... към днешна дата повече от 150 кораба са на опашка, за да изпълнят договорните задължения за доставка на нашите селскостопански продукти".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    1
    писна ни
    на уя вече да ти гледаме еврейският сурат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари