Пуснаха електрически велосипеди под наем в Силистра

0
От Общината отправят призив към желаещите да бъдат отговорни и съвестни при използването на велосипедите
От Общината отправят призив към желаещите да бъдат отговорни и съвестни при използването на велосипедите Снимка: БТА

От Общината отправят призив към желаещите да бъдат отговорни и съвестни при използването на велосипедите

От днес жителите и гостите на Силистра могат да наемат конвенционалните и електрически велосипеди, закупени по проект „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“. Това съобщиха на уебсайта си от администрацията.

Желаещите трябва да получат специална карта от новото гише „Вело - Силистра“ в общинския информационен център. Изискват се лични данни и депозит в размер на 10 лева. При връщане на картата и отчетен в системата върнат велосипед, депозитът се връща. Всяка велостанция разполага електрическо информационно табло, което дава подробни видео инструкции за отключване и заключване на велосипедите.

От общината отправят призив към желаещите да бъдат отговорни и съвестни при използването на велосипедите и да спазват правилата за движение по пътищата.

Проектът „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра" започна през април 2018 година. Общата европейска финансова помощ е 7 896 727,80 евро, като средствата за община Силистра са 3 062 136 евро. Закупени са 60 велосипеда, от които 30 са електрически. За тях е предвидена станция за зареждане. Построен е соларен паркинг с две места за зареждане на електромобили, беше отпечатан пътеводител с туристически обекти в Силистра и румънския град Наводари. Изданието е на български и английски език и съдържа маршрути, карти и информация за културно-исторически обекти и места за настаняване и хранене в двете населени места.

Със средства по проекта беше ремонтиран 500-метров участък от централна улица в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Русенец
    В Силистра ползват вече ел. велосипеди, а в Русе Пенчо Тъпака и копоите му гонят децата които карат колелета....
  • 3
    1
    daskal
    Тъкмо повод да попитаме... Какво стана със зелените тротинетки под наем в Русе? Май бяха стотина. Нито една не се вижда. Тъжно е, но трябва да признаем, че ние сме на векове от подобни идеи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари