Пускат два бързи влака по маршрута Русе - Пловдив - Русе

18
БДЖ пусна за обществено обсъждане Проект на График за движение на влаковете
БДЖ пусна за обществено обсъждане Проект на График за движение на влаковете

БДЖ пусна за обществено обсъждане Проект на График за движение на влаковете

Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г. е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ (www.bdz.bg). За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Клиентите на БДЖ ще могат да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през следващата година и да имат достатъчно време да реагират с аргументирани предложения към превозвача и съответните областни и общински власти. Това ще даде възможност на областните и общински администрации също да се запознаят и да имат готови предложения на предстоящите работни срещи между институциите.

С новия график е предвидено движението на директен пътнически влак от Пловдив през Димитровград, Симеоновград, Нова Загора за Бургас. От гара Бургас пък е планирано да пътува директен влак през Нова Загора, Симеоновград до Свиленград. По този начин ще се подобрят възможностите за пътуване от Южна България до Бургас и в обратното направление.

За подобряване на свързаността с железопътен транспорт между Северна и Южна България ще бъде удължен маршрута на два бързи влака, които пътуват по направлението Русе - Стара Загора - Русе. За тези композиции е предвидено вече да се движат по маршрута Русе - Пловдив - Русе.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през следващия летен сезон е планирано да се движат нощни влакове между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. могат да бъдат изпращани до 10-ти октомври 2022 г. на е-mail: [email protected] или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.

Разписанията на влаковете в проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. са достъпни тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    АЗ
    Бързи, колко да са бързи, 9 часа!
  • 15
    1
    русенец
    Синият Дунав" бивш експрес, сега влак със задължителна резервация, изминава разстоянието от Русе до София за над 6 часа, което прави средна скорост от малко над 50 километра в час. Пита се в задачата с каква средна скорост ще се споменатите бързи влакова.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари