Протестиращите от Цалапица поискаха връщане на смъртното наказание

2

Близки, роднини и приятели на убития Димитър Малинов протестират вече втори месец с искане за справедливост

Стотина близки, роднини и приятели на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, който беше зверски убит на 20 юли тази година, излязоха на протест и тази вечер на кръговото кръстовище Орта хан на пътя Пловдив - Пазарджик. Те настояха за тежки присъди за близнаците Валентин и Борислав Динкови, които в момента са в ареста и са обвинени в лично укривателство на сочения за убиец на Митко – Рангел Бизюрев. Хората поискаха и връщане на смъртното наказание за убийците, информира Подбалкански новинар.

Обикаляйки кръговото движение те за пореден път се възмутиха от липсата на напредък в разследването на жестокото убийство и скандираха „Справедливост за Митко“, „Аз съм Митко и няма да мълча“ и др. На колене те и с минута мълчание те почетоха паметта на младежа.

Въпреки тежките задръствания, които се образуваха, когато недоволните се отдръпнаха зад мантинелите, за да пропуснат колите, шофьорите с клаксони и жестове ги подкрепиха.

Атанаска Бакалова – майка на убития младеж за пореден път призова сочения за убиец на сина ѝ Рангел Бизюрев, да се предаде и да разкаже истината.

Според протестиращите арестуваните братя близнаци Валентин и Борислав Динкови са съучастници в престъплението. Но недоволните смятат, че техните родители също са виновни и настояват те също да бъдат арестувани, тъй като според тях майката и бащата на близнаците са участвали в заравянето на тялото на Митко.

Според майката на убитото момче протестите ще продължават, докато има развитие по разследването и всички съпричастни и съучастници получат наказанието, което законът предвижда. Тя заяви, че хората от Цалапица искат доживотен затвор без право на замяна или да се върне смъртното наказание.

Припомням, че хората в селото вече два месеца протестират с искане истината да се разкрие, а разследването да бъде прозрачно и да се развива бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Дързост и красота
    И Докато свят светува - Цалапица, вечната "новина", докато сме живи и за децата ни, и за децата им. Нищо няма да е по-вечно от картинката на няколко безработни селяни, мотаещи се по пътищата на родината. Времето се бои от пирамидите, пирамидите се боят от Цалапица!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари