Протестиращите от Цалапица минават към гражданско неподчинение

4

Блокиран е пътят Пловдив - Пазарджик при Орта хан, колоните от чакащи автомобили са големи

С два големи транспарната с надпис "Справедливост!" и с лика на убития Димитър Малинов жителите на Цалапица блокираха кръговото движение на пътя Пловдив - Пазарджик при Орта хан.

Протестът започна с едноминутно мълчание в памет на убития младеж, предаде БНР.

Хората скандират "Аз съм Митко и няма да мълча", "Убийците на нас", "Чадърът е голям" и обикалят кръговото движение. Те питат защо всички институции мълчат за случая.

Протестиращите настояват за справедливо правосъдие и резултати от разследването на жестокото престъпление.

Хората заявиха, че досега протестът е бил мирен, но вече ще минават към гражданско неподчинение и се заканиха да не освобождават пътя. Трафикът е спрян вече половин час и се образуват големи колони и от идващите от Пазарджик, и от колите излизащи от Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари