Протестиращи затвориха кръговото кръстовище на Дунав мост

4
Протест заради километричните опашки на тирове
Протест заради километричните опашки на тирове

Протест заради километричните опашки на тирове

В 18:00 часа жителите на Мартен отново излязоха на протест срещу огромните опашки от тирове, които пречат на местните и на русенци да стигнат и да се върнат от работните си места.

Затворено е голямото кръгово кръстовище на "Дунав мост", като този път се заканват, че ще опънат палатков лагер и няма да освободят движението докато проблема им не бъде решен.

Протестът им ще бъде безсрочен, докато опашките от тирове не изчезнат. Вместо да се придвижат за 10 минути от Русе до Мартен на хората им се налага да губят часове сред камионите, за да стигнат до домовете и работните си места.

Международните шофьори пък са принудени да живеят в кабините на камионите, защото често, за да преминат пет километра в района на Дунав мост, им отнема 12 часа.

Проблемът е от години, но се задълбочи след избухването на войната в Украйна. Трафикът се увеличи и за денонощие през "Дунав мост" преминават над две хиляди камиона.

На този фон нито фериботната връзка Русе - Гюргево е възстановена, нито има буферен паркинг. Не е ясно кога изобщо ще стартира и изграждането на втори мост над Дунав между Русе и Гюргево.

Затова търпението на жителите на съседния град Мартен се изчерпа. Въпреки че са предупредени от полицията, че нямат право да затварят международния път, те го блокираха за кратко, но до напрежение не се стигна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари