Протест за чист въздух блокира "Дунав мост"

5

Протестиращите настояха за строги санкции срещу предприятията - замърсители

Отново протест за чист въздух в Русе блокира за кратко Дунав мост. За втори пореден ден недоволни русенци преминаха през част от града с автомобили, на които имаше черни балони, предава БНТ.

Шествието завърши до граничния пункт, където протестиращите излязоха от колите си и блокираха за кратко движението в района на кръговото кръстовище. Те настояха за строги санкции срещу предприятията - замърсители и спешни мерки от всички държавни и местни институции, които да решат дългогодишния проблем с неприятните миризми в Русе.

Хората се обявиха и срещу изграждането на инсинератор за изгаряне на отпадъци в съседния румънски град Гюргево. Събират се и подписи със сигнал до министъра на околната среда и водите. Вече са планирани и други инициативи, с които да популяризират и привлекат вниманието на повече хора към проблемите, които тормозят русенци повече от 10 години - кампании в интернет и социалните мрежи, флашмобове по квартали.

Предстои организиране и на еко фест, както и подобаващо посрещане на новоизбраните общински съветници на Русе, с което да бъдат посетени, че са в местния парламент, за да защитават правата на жителите от региона, включително и това за чист въздух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Не вярвам в кметът
    Цикъл, улици в безобразно състояние, мостче на Текето, обещания за чист въздух, и т.н. Е за това не му вярвам.
  • 7
    8
    Вярвам в Кмета
    Моля, Кмета да оглави протестите!
  • 9
    7
    Сашка
    Кой е този пенчо за когото пишете? Добър Човек ли е?
  • 11
    6
    Сашо
    Писах писмо до МОСВ и Пенчо , но едва ли ще има полза. Явно трябва официално да се обяви граждански протест !
  • -2
    5
    До 123!
    То и твойто време ще мине, и ти с този въздутх дано доживееш да станеш дъртак и бабката да ти е жива, срещу простак няма лек..а ако не си изкуфял дотогава можеш да се радваш да пишеш...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари