Протестиращи без горнища изненадаха канцлера на Германия

1
Протестиращите бързо бяха отведени от служители по сигурността
Протестиращите бързо бяха отведени от служители по сигурността Снимка: ЕРА

Жените внезапно свалиха горнищата си, разкривайки лозунги, искащи газово ембарго

Канцлерът на Германия Олаф Шолц се озова неочаквано до две жени без горнища, предаде bTV

Двете протестиращи бяха поискали да си направят селфи с германския лидер по време на уикенда на отворените врати на правителството.

Те обаче свалиха горнищата си, разкривайки лозунги, искащи "газово ембарго сега" срещу Русия заради инвазията ѝ в Украйна.

Протестиращите бързо бяха отведени от служители по сигурността.

Германия, която е силно зависима от руския газ, досега не е успяла да наложи пълна забрана на вноса на газ от страната. Тя обаче отчаяно се стреми да се откаже от руската енергия, предава АФП, цитирана от БГНЕС.

Отговаряйки на въпроси на обществеността по-рано днес, Шолц посочи различните усилия на Берлин да търси алтернативни източници на енергия, включително втечнен природен газ (LNG).

Шолц изрази надежда, че първите терминали за внос на втечнен природен газ, които Германия се стреми да изгради, ще могат да бъдат пуснати в експлоатация от началото на следващата година.

"Тогава нашият проблем със сигурността на доставките може да бъде решен някъде в началото на 2024 г.", каза той.

След като Русия намали доставките на газ за Германия, най-голямата европейска икономика се готви за недостиг на електроенергия през предстоящата зима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари