Протестът пред НС блокира движението

2
Обявената окупация на Народното събрание е по повод на извънредното заседание на депутатите, които днес трябва да проведат дебатите по петия вот на недоверие
Обявената окупация на Народното събрание е по повод на извънредното заседание на депутатите, които днес трябва да проведат дебатите по петия вот на недоверие Видео: БГНЕС

Протестиращите блокираха булевард “Цар Освободител”

Обявената окупация на Народното събрание е по повод извънредното заседание на депутатите, които днес трябва да проведат дебатите по петия вот на недоверие, внесен от БСП към кабинета “Борисов 3”, предава Струма.  Очаква се той да не мине, защото засега само БСП и ДПС ще гласуват против кабинета.
Дискусията по вота на тема корупция започнаха малко след 9.00 часа на фона на виковете “оставка” и освиркванията, които вече звучат на паветата пред надписа “Съединението прави силата”.
Десетина минути преди първия звънец на парламента за деня протестиращите се разположиха на жълтите павета и осуетиха движението, а полицейският кордон остана само един – пред самата сграда на Народното събрание.
Припомняме, че в 7.00 часа трябваше да започне антиправителствената блокада пред Народното събрание, организирана от т.нар. “Отровно трио” – за сваляне на властта. Исканията за оставки остават в сила въпреки обещания ремонт на кабинета от управляващите миналата седмица.
В уречения час тук бяха само организаторите от триото, както и лидерът на АБВ Румен Петков с българското знаме. Още в събота Хаджигенов, Бабикян и Минеков призоваха хората да преминат към стачки, гражданско неподчинение и блокади на възлови места и сгради, недоволни от липсата на ефект от разходки на жълтите павета. Съветите към протестиращите бяха да се запасят с вода и храна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари