Кирил Петков внесе оставката на кабинета в НС

2
Оставката е внесена по куриер
Оставката е внесена по куриер Снимка: БГНЕС / Архив

Оставката е внесена по куриер

Кирил Петков внесе оставката на кабинета в Народното събрание. По-рано сутринта Петков пристигна в сградата на Министерски съвет, съпроводен от охрана, без да направи никакъв коментар, предаде БГНЕС.

Припомняме, че кабинетът падна след вота на недоверие на 22 юни. Вотът на недоверие беше гласуван от 123 народни представители, „против“ бяха 116. Нямаше въздържали се. Вотът беше внесен от ГЕРБ заради икономическите провали на правителството. Държавният глава ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство след като министър-председателят подаде оставката на действащото правителство в Народното събрание. Процедурата е в съответствие с чл. 89 от Конституцията.

Вече на няколко пъти Кирил Петков заяви, че ще опита да състави нов кабинет, след връчване на мандат от президента на "Продължаваме промяната". По думите му основният състав ще бъде същият.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари