Протест срещу обгазяването на Русе

4
Институциите заявиха, че до обед ще излязат с официална информация по темата
Институциите заявиха, че до обед ще излязат с официална информация по темата Снимка: Иван Белчев

Институциите заявиха, че до обед ще излязат с официална информация по темата

Протест срещу обгазяването на Русе ще се състои днес от 19:00 часа пред сградата на общината. Той се организира в социалните мрежи заради продължаващите трето денонощие задушливи миризми.

Институциите заявиха, че до обед ще излязат с официална информация по темата, съобщиха от Русе Медиа.

„Никаква информация в сайта на Община или в сайта на РИОСВ не е публикувана какво се случва и на какво се дължи тази миризма, гражданите не знаят дори дали е безопасно за тяхното здраве. Над 100 сигнала са постъпили за 8 часа на зеления телефон на МОСВ 0887 088 440 – този телефон за щастие работи!“, коментират русенци във фейсбук.

Едно от предположенията е, че става въпрос за пушещия шлеп в река Дунав, който стои в румънски води повече от 10 дни, натоварен с горящи въглища.

"Имам неофициална информация какво има в пушещия шлеп на румънския бряг срещу Русе: Това са въглища, които са товарени горещи и сега се палят. Нямат гасене. Румънците ги гонели, няма къде да паркират и да гасят. Търсят място да разтоварят въглищата в Русе на 50%, другото да го напълнят с вода. Вероятно миризмите в последните дни са оттам.", пише Иван Белчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    И защо
    Вие си ги избрахте, а сега протестирате срещу тях? Ами то се мисли не с петите, а с главата, когато гласувате. Ще търсите другите кметове, ама няма да ги намерите. А за чалгарския областен не е необходимо да се коментира.
  • 5
    5
    виждам
    Какво вероятно бе, сигурно е шлепа се вижда от кея. Преди седмица беше точно пред Гюргево явно са го изместили да не ги обгазява, обаче сега обгазява Русе.
  • 12
    4
    Question
    Защо след като толкова дни има проблем със замърсяване на въздуха бележитият еколог Белчеффф и в последно време аудиолог сега организира протести, след като се надишахме на "хубав и здравословен" въздух. Да живее Дишай Русе и Дишай България, страотни сти!
  • 13
    3
    Obsidian
    Напоследък в Русе се навъдих професионални протестиращи, които за всяка глупост са готови да вадят трансперантите. В случай от Областната управа казаха какви са причините, те няма да се опрявт с протест.
  • 6
    2
    никой
    общината-мърши, РИОСВ-мърши,областния-същият боклук!Вчера ми са сабрали да почитат Левски мама ви недъгава! Тука от 3 дена газова камера заради некви педали дето им горят лайната на кораба-никой никва информация!Пълни безхаберници сте ама пълни!!Мислех си , че Стоилов е зле ама вие нещастници ми разбихте представата за олигофрения!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари