Протест срещу новото ограничаване на кешовите плащания

0
Новите ограничения  ще създадат непоносими затруднения на малкия и среден бизнес
Новите ограничения ще създадат непоносими затруднения на малкия и среден бизнес

Новият опит на властта скришно да ограничи кешовите плащания предизвика Българското либертарианско общество на протест пред Министерство на финансите в понеделник (18.09) от 18:30 часа.

Едва месец след като граждани и експерти се обединиха срещу абсурдната идея, управляващата коалиция прави нов опит за въвеждането на това ограничение, този път прикрито като заключителни разпоредби към промяна в закона за ДДС.

Организаторите на протеста смятат, че налагането на допълнителни ограничения върху разплащанията в брой няма да намали размера на сивата икономика, а ще създаде непоносими затруднения на малкия и среден бизнес. В най-развитите икономики в Европа като Германия, Швейцария и Австрия не съществуват каквито и да са лимити върху плащанията в брой.

В силното желание на властта да ограничи основни финансови права и свободи на българските граждани  либертарианците не виждат никаква изгода за държавната хазна, а само и единствено подпомагане на банковия сектор. За всяко плащане по банков път ще се начисляват такси, които ще доведат до повишаване на цените на продуктите и услугите, ощетявайки редовия гражданин.

Българско либертарианско общество призовава всеки, който е несъгласен с решението на държавата неговите пари да отидат при банкерите, да се включи в акцията понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари