Просията и проституцията вече не са престъпления

0
Текстът за отмяна на проституцията като престъпление е подписан с особено мнение от съдия Янаки Стоилов
Текстът за отмяна на проституцията като престъпление е подписан с особено мнение от съдия Янаки Стоилов Снимка: БГНЕС

Искането за обявяване на текстовете за противоконституционни беше внесено от главния прокурор Иван Гешев

Конституционният съд отмени като противоконституционни текстовете от Наказателния кодекс, които обявяваха за престъпни деяния просията и предоставянето на платени сексуални услуги, предаде БНТ.

Текстът за просията е отменен единодушно от всички съдии. А този за проституцията с особено мнение на съдия Янаки Стоилов.

Искането за обявяване на текстовете за противоконституционни беше внесено от главния прокурор Иван Гешев.

Двата текста са част от Наказателния кодекс още от 1968 година, когато той е приет и влязъл в сила от 1 май същата година по повод Празника на труда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Политик
    До Интересно-данъците са за другите. Това само политически проститутки могат да го предложат и политически просяци да го приемат.
  • 7
    3
    интересно
    Всички знаят , че доходите от проституция и просия са много големи. Какви данъци плащат тези, занимаващи се със проституция и просия ?
  • 16
    2
    русенец
    Няма лошо, че вече не са престъпления, но как действаме с доходите, върху които не се плащат данъци?:) Това също ли не е престъпление вече?:)))
  • 3
    1
    ...
    хайде сега домашното гледане на до 20 стръка трева и пушенето и в дома си да си остане личен избор и удоволствие на всеки желаещ да го прави. а не килии 6 месеца за кесийка с трева. половината планета употребява легално.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари