Прокуратурата ще поиска правна помощ от Турция след смъртта на граничен полицай

0

Прокуратурата ще подкрепи всички усилия на институциите за борба с престъпността и нелегалната миграция, заяви Иван Гешев

Прокуратурата ще подкрепи всички усилия на институциите за борба с престъпността и нелегалната миграция, написа главният прокурор Иван Гешев в социалната мрежа Туитър. Той изказа съболезнования на близките и колегите на загиналия служител на Гранична полиция, който беше прострелян снощи.

"Тъжен професионален празник за МВР - съболезнования към близките и колегите на загиналия служител на Гранична полиция! Прокуратурата ще подкрепи всички усилия на институциите за борба с престъпността и нелегалната миграция", написа Гешев.

По случая с убития граничен полицай вече има разследване, образувано от прокуратурата, срещу неизвестен извършител. Прокуратурата подготвя молба за правна помощ до Турция за провеждането на неотложни действия на турска територия, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

На брифинг сутринта главният секретар на МВР Петър Тодоров и вътрешният министър Иван Демерджиев посочиха, че вероятно извършителите се намират на територията на Турция и е говорено с властите в съседната държава да окажат съдействие за залавянето им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари