Прокуратурата иска постоянен арест за дрогирания шофьор, причинил катастрофата край Цар Калоян

0
При инцидента загина 56-годишен мъж от Исперих
При инцидента загина 56-годишен мъж от Исперих Снимка: ОД МВР - Разград

При инцидента загина 56-годишен мъж от Исперих

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътнотранспортно произшествие, довело до смъртта на 56-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Както Dunavmost вече писа, пътният инцидент стана вчера на пътя Русе - Варна. На завоите преди град Цар Калоян шофьор на влекач с прикачено ремарке губи контрол над автомобила и удря със задната част на камиона насрещно движещия се "Мерцедес", шофиран от 56-годишен мъж от Исперих. При катастрофата тежко е пострадал водачът на лекия автомобил, като на път за разградската болница е починал. Спътникът му е настанен под наблюдение в лечебното заведение в Разград.

Дрогиран шофьор уби мъж при катастрофа край Цар Калоян - СНИМКИ

След случилото се 42-годишният Й.М., причинил катастрофата, не останал на местопроизшествието, а го напуснал. Задържан е няколко часа по-късно близо до Търговище. Установено е, че той е управлявал товарния автомобил след употреба на наркотични вещества. Шофьорът е привлечен към наказателна отговорност за това престъпление от Районната прокуратура в Търговище. Предстои да бъде привлечен като обвиняем и за тежкия инцидент, който предизвикал, като работното обвинение на Окръжната прокуратура в Разград засяга умишленото причиняване на пътния инцидент.

Шофьор с 30 нарушения на пътя е предизвикал фаталния инцидент край Цар Калоян - ВИДЕО

Мъжът ще остане в ареста за срок до 72 часа до определяне на мярка за неотклонение. Наблюдаващият случая прокурор иска неговото „задържане под стража“.

От пресцентъра на прокуратурата посочват, че шофьорът има 30 нарушения, като сред най-леките са управление на автомобил без поставен предпазен колан, без задължителна застраховка и без винетен стикер. Той е осъждан четири пъти, три от които за престъпления против транспорта. Излежал е ефективна присъда от 10 месеца „лишаване от свобода“ за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Към това наказание са прибавени още 10 месеца „лишаване от свобода“, тъй като деянието било извършено в изпитателен срок по предходно осъждане за управление след употреба на алкохол.

Не са ясни обстоятелствата дали работодателят на 42-годишния мъж, който е професионален шофьор, е бил информиран за множеството му противообществени прояви на пътя, допълват от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари