Проф. Светлана Шаренкова: Крадецът вика „Дръжте крадеца!”

3
Много са Бойковите страхове!
Много са Бойковите страхове! Снимка: БГНЕС

Много са Бойковите страхове! Страхът от победа на първи тур на президента Румен Радев – държавният глава, който върна достойнството в президентската институция и работи за възстановяването на държавността

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, придружен от шайка политщурмоваци, се опита да създаде нова „Костинбродска афера”, с която да внуши, че предстоящите избори ще бъдат манипулирани с 228 машини за гласуване, пише Проф. Светлана Шаренкова в коментар за Big5.

Десетократно повтори за някакви митични 228 хиляди гласа, а после, когато темата се изясни и балонът на „изборната афера” се спука – започна да каканиже нови „подозрения” за това кой държи кодовете на машините и как ще се „пипа” софтуерът!? Като оставим настрана, че в психологията това поведение се нарича „проекция”, когато обвиняваш другия в собствените си помисли и действия, причините за медийната хиперактивност на Борисов са очевидни – опит да дискредитира изборите, да оспори резултатите, да хвърли държавата в хаос, да дестабилизира институциите.

Много са Бойковите страхове! Страхът от победа на първи тур на президента Румен Радев – държавният глава, който върна достойнството в президентската институция и работи за възстановяването на държавността. И който стана символ на битката срещу мафиотско-мутренския модел на ГЕРБ, е големият ужас на Борисов и обкръжението му. Втори мандат на Румен Радев е гаранция, че промяната в България ще бъде необратима, че моделът „ГЕРБ” отива в миналото.

Страхът от заловените от МВР мащабни схеми за купуване на гласове в полза на ГЕРБ с участието на армията от чиновници, назначени от бившата власт, подпомогнати от кметове и бизнес кръгове.

Страхът от разкритията за милиардите левове авансово, заплатени уж за бъдещи магистрали, а всъщност потекли обратно в партийните каси на ГЕРБ или в чували и сакове изнесени в чужбина.

И разбира се, страхът от машинното гласуване, което затруднява повторението на добре познатите практики на фалшифицирания вот в полза на ГЕРБ от времената на допотопното гласуване с хартиени бюлетини.

Явно е, че Борисов няма да се спре пред нищо в следващите дни, за да дискредитира политическите си опоненти, ще прави всичко възможно да бъде център на медийното внимание, за да се забравят безобразията на неговото управление – корупцията, погазването на закона, първото място по бедност в ЕС, демографската, здравната и екологичната катастрофа, срутището и „ремонтите на ремонта” за милиарди, опростачването в политиката и налагането на омразата и наглостта като стил на управление. Тактиката на Борисов е ясна, но неуспешна, показват го изнервеността, страхът и истерията, с която налага посланията си…

Или по-простичко казано: Шайката се уплаши! Крадецът вика: „Дръжте крадеца!”, но този път номерът не бива и няма да мине! А това ще стане, когато всички български граждани излязат да гласуват на 14 ноември с разум и воля за промяна и по-добро бъдеще на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари