Проф. Йовчо Йовчев: Отстраних съдебния лекар, за да се проведе реално разследване

0
Първоначалната експертиза е на ниво активно лечение на пациента в първите 48 часа
Първоначалната експертиза е на ниво активно лечение на пациента в първите 48 часа

Първоначалната експертиза е на ниво активно лечение на пациента в първите 48 часа

Съдебният лекар, изготвил съдебномедицинската експертиза по делото за нападението над Дебора, е с прекратени трудови правоотношения до приключване на досъдебното производство. Целта на действията, които предприех с решението си е, органите, които извършват досъдебното разследване и оценката на нанесените щети на потърпевшата, да се проведат в една реална и спокойна среда. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA изпълнителният директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" проф. Йовчо Йовчев.

В отговор на въпрос имало ли е възможност да бъдат извършени други експертизи по случая и изисквани ли са такива от други лекари в болницата той отговори: „Това, което е разписано в Наредбата за съдебно-медицинската експертиза, са три раздела. Първо – оценка на физичното състояние на пациента. Второ – съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза. Тази наредба е от 2011 година. Към настоящия момент колегата – явно това му е разпоредено като искане, е извършил само оценка на нанесените щети върху потърпевшата Дебора.

Професор Йовчев обясни, че първоначалната експертиза е „на ниво активно лечение на пациента в първите 48 часа”. „Колегата е направил описание за това какви следи от наранявания има, в какви анатомични области и какво е съответно състоянието на пациента към момента на прегледа. И с това експертизата приключва. Тя не може да даде дълбочината и времевия интервал от тук нататък какво би настъпило, ако тези рани и увреждания, нанесени върху съответния потърпевш, биха имали някакво развитие или усложнение”, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари