Адвокатът на Дебора: Пропуски в разследването дават възможност на Георгиев да прикрие следите си

0
Георги Георгиев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора
Георги Георгиев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора

Георги Георгиев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора

Това реши съдът в Стара Загора. След 8 часа заседание, прекъсвано от спиране на тока в съдебната палата в Стара Загора, съдът не уважи искането защитата на Георгиев, която изненадващо обяви, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението, като се позова на ДНК експертиза.

„Дали има или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, са детайли, които трябва да бъдат разглеждани в общия контекст на събраните доказателства”, заяви Димитър Киров, адвокат на пострадалата Дебора, цитиран от NOVA.

"Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняването му, категоричен е той. По думите му е имало множество пропуски в разследването: „Множество доказателства не са събрани навреме, но това не означава, че няма такива, които категорично да сочат, че той е виновен”.

„Това обаче е дало възможност на обвиняемия да прикрие своите следи и съответно на защитата му да се опита на базата на тези детайли да го оневини”, уточни Киров.

"За съжаление е факт, че в началото разследващите не са си свършили добре работата. Руши се един от основните стълбове на демокрацията, а именно съдебната власт", категорична е защитата на пострадалата.

И допълни: "Съберете отделните елементи, отделните факти, ще видите как се оформя една цялостна картина, в която ясно се вижда кой е извършителят на деянието".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари