Отстраняват съдебния лекар, изготвил експертизата за нараняванията на Дебора

6
Д-р Теодор Стаматов отказва коментар
Д-р Теодор Стаматов отказва коментар Снимка: БНР

Д-р Теодор Стаматов отказва коментар

Трудовият договор на съдебният лекар, изготвил медицинската експертиза на 18-годишното момиче от Стара Загора, е прекратен, съобщи проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович".

Той уточни, че медикът е отстранен до приключване на разследването, образувано срещу 26-годишния Г. Н. Мъжът е обвинен, че е нанесъл 21 порезни рани, счупил е носа и е обръснал главата на жертвата си. Той беше освободен с решение на тричленен състав на Окръжния съд, след като нараняванията описани в първата медицинска експертиза бяха изтълкувани от обвинението и приети от съдебния състав като лека телесна повреда.

Д-р Теодор Стаматов беше потърсен за коментар на решението за отстраняването му, но не отговори на телефонно позвъняване, предаде Радио Стара Загора.

Днес стана ясно, че обвиняемият за нападението над 18-годишното момиче в Стара Загора Георги Николаев Георгиев, има предишни провинения.

Вчера Районният съд взе решение да го остави в ареста заради отправени закани за убийство, които са направени преди упражненото насилие над младата жена.

Междувременно ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха промени за по-строги наказания при лека и средна телесна повреда. Правната комисия ще заседава в четвъртък, а парламентът ще има извънредно заседание на 7 август заради промените в Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари