Проектират магистрала "Хемус" така, че де излезе възможно най-евтино

0
Трасето на сегашния път Варна - София не може да се ползва, тъй като минава през много села
Трасето на сегашния път Варна - София не може да се ползва, тъй като минава през много села

В момента се проектира трасето на недовършената магистрала "Хемус", така че де излезе и възможно най-евтино.

Строителството обаче се очаква да излезе скъпо, тъй като около Търговище и Велико Търново има доста планини. Трасето на сегашния път Варна - София не може да се ползва, тъй като минава през много села.  Това обясни премиерът Бойко Борисов във Варна.

„Много е трудно сега да се направи магистралата, но ще бъде направено", все пак увери той. Премиерът разкри, че изграждането на магистрала "Черно море" между Бургас и Варна ще струва около 380 млн. лева, но за нея не се ангажира с конкретно обещание.

Над 80 000 души са преминали само вчера през КПП Кулата в посока Гърция, каза Борисов, като отбеляза, че това се дължи на нарасналите доходи на сънародниците ни.

"Българинът обича да пътува. Видя се с пари вече. Икономическият ръст си дава отражение. Депозитите в банките растат. Дойдат ли празници, виждате какво става. Магистралите отесняха. Това са фактите. Откъде са тези задръствания? От скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка", коментира министър-председателят.

България няма възможност да приема повече икономически мигранти, Европа също се задъхва, каза още премиерът. "Само преди минути, Доналд Туск, председател на Европейския съвет, след разговора, който водихме, на практика потвърди всички мои думи, които е чул, че Европа трябва да затвори външните си граници и само политически мигранти да се допускат, докато се решат проблемите", заяви Борисов.

В отговор на журналистически въпроси премиерът коментира, че при разговора си с руския президент Путин двамата много добре и ясно са формулирали целите в сферата на енергетиката - ако Европа има нужда да идва руски газ в българския газоразпределителен център „Балкан", утре на Газовата конференция, това трябва да стане ясно.

По думите му преди да се водят каквито и да е преговори с Москва, трябва да е ясно европейското решение. „Ние сме прекратили „Южен поток", Европа каза „не" за проекта по начина, по който беше предложен, и никой не говори вече за него. Сега говорим за европейски газов хъб с интерконектори и с възможност транзитните ни газопроводи да бъдат ползвани от всеки, който иска да си прекара газ", обясни Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари