"Продължаваме промяната": ИТН изляха абсолютни лъжи за изготвянето на законопроекта за КПКОНПИ

0
Саботират в трети пореден парламент всички възможни действия за реформа в комисията
Саботират в трети пореден парламент всички възможни действия за реформа в комисията Видео: БНТ

Експерти и юристи от "Продължаваме промяната", които са работили по една част от закона за КПКОНПИ, дадоха изявление пред медиите

Те заявиха, че са възмутени от "откровените лъжи", които ИТН са изляли относно изготвянето на законопроекта. Представителите на ИТН саботират в трети пореден парламент всички възможни действия за реформа в КПКОНПИ и ефективни действия срещу корупцията, заявиха от ПП, предава БНТ.

Нарекоха реакцията като "истерична" и уточниха, че подобна реакция са наблюдавали в експертните съвети, организирани по изготвянето на законопроекти. ИТН са саботирали процеса по изготвяне, като или не са присъствали, или са се появявали за пет минути, заявявайки, че твърдо държат на своето условие - да имат човек в комисията с право на вето, който да решава кой да бъде разследван и кой не.

Уважаван юрист като Ива Митева не е прочела законопроекта и говори абсолютни лъжи за това как членове от него са противоконституционни. Като това, че разследващите инспектори ще участват в съдебния наказателен процес - такова нещо няма от законопроекта. Не са отпаднали групи от видните политически фигури, които трябва да бъдат разследвани от комисията, както твърди Митева.

Тя твърди, че в законопроекта са дадени свръхправомощия на разследващите органи, което не е вярно, заявиха от ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари