Кирил Петков: Борисов да каже, защо не иска реформи в службите

0
Ще внесем законопроектите за реформа в службите за сигурност още в понеделник, заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната"
Ще внесем законопроектите за реформа в службите за сигурност още в понеделник, заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Снимка: Кирил Петков / Facebook

Ще внесем законопроектите за реформа в службите за сигурност още в понеделник, заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната"

"Още в понеделник ПГ "Продължаваме Промяната - Демократична България" ще внесе законопроектите за реформа в службите за сигурност."

Това обяви Кирил Петков, съпредседател на партия "Продължаваме Промяната", във видеообръщение от австрийския парламент, разпространено от пресцентъра на партията и публикувано на Facebook страницата на Кирил Петков.

"Ако г-н Борисов не иска да ги прави тези реформи - нека заяви защо, ако иска - нека не бавим нито ден повече, защото отговорността е пред всички нас", заяви Петков.

"Днес сме в Австрийския парламент, имах срещи с депутати от управляващите партии, опозиционните партии и темата за Шенген, а най-важното за Шенген е темата "Сигурност" - сигурност на границите, информационна сигурност, сигурност на цялото шенгенско пространство", отбеляза Петков, след което увери, че правителството на академик Николай Денков ще направи всичко възможно да осигури сигурността, която е нужна за шенгенското пространство и да докаже на партньорите, че това е възможно. Ние от парламента, трябва да направим същото, заяви Кирил Петков.

Темата със службите за сигурност е един от приоритетите на правителството, анонсирани от "Продължаваме Промяната - Демократична България" и бе повод за напрежение между парламентарно представените сили, подкрепящи правителството на акад. Денков. От ГЕРБ-СДС и ДПС първоначално подкрепиха идеята, анонсирана от ген. Атанас Атанасов за сливане на военно и цивилно разузнаване, но впоследствие от ДПС настояха, че сега е война и не е време за структурни реформи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Иван
    Тъпата тиква и армията му от престъпници и мошеници,как ще иска,нали всичките им мрьсни далавери ще излязат наяве,те са затвор и разстрел!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари