Приземиха частен самолет във Великобритания заради предполагаеми връзки с руски олигарси

1
На всички самолети, притежавани, наемани или експлоатирани от руснаци, е забранено да излитат или кацат във Великобритания
На всички самолети, притежавани, наемани или експлоатирани от руснаци, е забранено да излитат или кацат във Великобритания Снимка: REX

Британският министър на транспорта Грант Шапс заяви, че частен самолет е бил приземен във Великобритания заради предполагаеми връзки с руски олигарси, съобщава БНР.

Шапс заяви, че министрите вземат решителни мерки срещу Владимир Путин и "незаконната война в Украйна". На всички самолети, притежавани, наемани или експлоатирани от руснаци, е забранено да излитат или кацат във Великобритания.

Самолет "Чесна" на компания с името "Брукър Холдингс" е бил задържан на частното летище "Бигин Хил" край Лондон и властите проверяват дали попада под ударите на санкциите. От Министерството на транспорта заявиха, че не могат да изнасят конкретни данни, докато е в ход разследването.

Преди 10 дни друг частен самолет, регистриран в Люксембург, беше задържан на летище "Фарнбъро" при кацане от Съединените щати. Според наличните сведения със самолета е пристигнал петролният магнат Евгени Швидлер, известен още като Южен Швидлер, и е трябвало да продължи за Дубай. Самият Швидлер обаче не е сред имената, на които британското правителство наложи санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    До първи
    Най-сетне тази селска чакална, наречена летище София започна да придобива нормален вид. Направиха се уютни кафенета, приятно е да изчакаш полета си. И с всеки ден стават повече. А относно проследяването на полети - позаинтересовай се как става. А като не ти харесва от София - лети от Букурещ, специално за нас е по-добрия вариант.
  • 7
    1
    плюс-минус
    До българския министър на транспорта: След две години на Ковид ограничения мои близки летят до една европейска държава. По навик реших да проследя полета им в интернет. Да, ама не! Оказва се, че инфото от летище София е повече от оскъдна. Летището било отдадено м. април 2021 на чужд концесионер за период от 35 години за няколко стотин милиона. Да, ама пак не! На няколко пъти чуждият концесионер променя условията и първите 10 години май няма да плати нищо. Вече няма достатъчно инфо в нета за излитащи и кацащи самолети, условията за пътниците на летището са влошени. А сега познайте кое правителство е направило тази нескопосана за държавата сделка! На ГЕРБ, разбира се! В последните дни на последното му управление. Колко ли още ни е закопало в разни други области! Питам: след като концесионерът не си изпълнява първоначалните задължения, защо не се прекрати договора с него? Това летище не е ли част от националната сигурност на държавата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари