Зеленски отправи "отчаяна молба" към американски сенатори да получи самолети руско производство

1
Украинският президент е поискал на руския петрол да бъде наложено ембарго
Украинският президент е поискал на руския петрол да бъде наложено ембарго Снимка: АФП

Украинският президент Володимир Зеленски отправи днес "отчаяна молба" до американски сенатори Украйна да получи самолети руско производство

Това съобщи лидерът на мнозинството в долната камара на американския Конгрес Чък Шумър, цитиран от Ройтерс и БТА.

Тези самолети са много необходими. И аз ще направя всичко по силите си, за да помогна на администрацията да улесни прехвърлянето им, каза Шумър в изявление.

По време на тазсутрешния си разговор по видеовръзка с американски сенатори Зеленски разкритикува решението да не се налага забранена за полети зона над Украйна, целяща да се осигури защита за украинския народ, предаде Фокс нюз.

Фокс нюз съобщи още, позовавайки се на източник от Сената, че президентът на Украйна е поискал доставяне на още самолети и е настоял използването на "Виза" и "Мастъркард" в Русия да бъде преустановено.

Зеленски е казал на американските сенатори, че на руския петрол трябва да бъде наложено ембарго и че ако санкциите са били наложени преди месеци, сега "нямаше да има война".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Нацисти укри
    Този наркоман Зеленски не знам кой му вярва и как само глупости плещи !
  • 8
    4
    ...
    Пак лъжат, че да ни вкарат в какамангата ! Влизаме в оправдателен режим, хайде да го видим "снежко" какво ще обяснява ?
  • 8
    3
    ...
    И кой да му ги даде тези самолети. То май само България, бившите от соц-а, Сърбия има руски. И к'во На Майка си П***** още искал, размазаното дрогаджийче ???
  • 8
    2
    а сега де
    Страните-партньори на Украйна ще дадат на украинската армия 70 самолета МиГ-29 и Су-25. Това се казва в съобщение на сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна, предаде "Укринформ". „Вече ще има още „Призраци на Киев“! Плюс 70 самолета за украинската армия! Нашите партньори ни дават МиГ-29 и Су-25! Ако е необходимо, те ще могат да се базират на полски летища, от които украинските пилотите ще изпълняват бойни задачи“, се казва в съобщението. В съобщението се отбелязва, че България ще прехвърли 16 МиГ-29 и 14 Су-25, Полша - 28 МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29. По-рано днес президентът Володимир Зеленски настоя за пълното затваряне на въздушното пространство за руски самолети. вова, кво стана, тези свалиха ли ги вече?!?
  • 8
    1
    ??!!
    нали ти дадохме 30 изтребителя бре, колко още искаш?!? и поляците ти дадоха и словаците!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари