Бъдещето на "Летище Русе"

0
Капиталът на дружеството е в размер на 6 510 лева., разпределен в 651  дяла, всеки от които на стойност 10  лева
Капиталът на дружеството е в размер на 6 510 лева., разпределен в 651 дяла, всеки от които на стойност 10 лева

В Общински съвет - Русе е постъпило предложение за прекратяване с ликвидация на "Летище Русе" ЕООД, която трябва да продължи 12 месеца. Това става ясно от докладна записка, постъпила в Общински съвет - Русе от името на администрацията на кмета Пламен Стоилов. 

След ликвидацията Община Русе може самостоятелно да кандидатства за удостоверяване на експлоатационна годност на летателна площадка, без да е необходимо това да го прави търговско дружество, в което да е апортирано общинско имущество. По този начин ще се избегне риска от загуба на общинското имущество при процедура по ликвидация на дружеството или обявяването му в несъстоятелност. Намеренията на Община Русе е да кандидатства за получаване на  Удостоверение за експлоатационна годност на  летателна площадка, да получава приходи от летателна и нелетателна дейност, а по-нататък да се потърси инвеститор, се казва в мотивите към предложението. 

С Решение №1331/26.03.2015 г. на ОбС- Русе е създадено звено „Летище Русе“ в структура на Общинско предприятие „Паркстрой-Русе“ и  е предоставен поземлен имот в с. Щръклево, Община Иваново, с площ 1 762.073 дка, представляващ Летищен комплекс, заедно с изградените в него 25 сгради.  Подобряване техническото състояние и привеждане на летателното поле в съответствие с изискванията на Наредба №14/ 15.02.2012 г., за летищата и летищното осигуряване, издадена от Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще се извършва от звено „Летище Русе“.

Капиталът на дружеството е в размер на 6 510 лева., разпределен в 651  дяла, всеки от които на стойност 10  лева. Към този момент дружеството не развива стопанска дейност.

Това е поредната стъпка в усилията на Община Русе да възобнови дейността на летището, след като получи собствеността от държавата през февруари тази година.

Източник: ruse.topnovini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари