Президентът: Ако Навални беше българин, щеше да разследва чекмеджето на Борисов

2
Позицията ми по казуса "Навални" е ясна, още преди г-н Борисов да се произнесе
Позицията ми по казуса "Навални" е ясна, още преди г-н Борисов да се произнесе

Позицията ми по казуса "Навални" е ясна, още преди г-н Борисов да се произнесе

Това заяви държавният глава Румен Радев на брифинга след представянето на неговия отчет по повод четвъртата година от мандата му на "Дондуков" 2.

"Още когато хиляди скандираха "Мутри, вън!" под неговите прозорци, но той не посмя да се появи на работното си място. Винаги съм бил против насилието и арестите срещу мирно протестиращи граждани, независимо дали в София или Москва", каза Радев.

"Не е изненада, че г-н Борисов заема демократични пози под крилото на ЕС. Защото ЕС има ясни форми, под които да го прави. Като премиер, той е част от Съвета на ЕС. Според мен тук е голямата ирония, даже патология - защото, ако Навални беше българин, щеше да разследва чекмеджето на Борисов. А Борисов щеше да се опитва да го изгори", добави президентът.

"Очаквам, че наред с подкрепата за г-н Навални, българският премиер ще отговори на други важни въпроси. Защо игнорира газовите интерконектори със съседните държави, а набързо изгради Турски поток през България. Кога ще бъдат публикувани реалните икономически обосновки за този проект", попита Румен Радев.

На въпрос по повод обявеното от него намерение се кандидатира за втори мандат и дали ще разчита на подкрепа от "Позитано" 20, Радев отговори: "С г-жа Йотова очакваме, че ще бъдем заедно с българските социалисти, с хилядите хора отляво, които са нашето политическо семейство. Доверието между нас и БСП укрепна през тези четири години. Очакваме да бъдем отново заедно".

"Не съм водил преговори с политически партии за подкрепа на нашата кандидатура, най-малкото защото социалистите, които издигнаха кандидатурата ни през 2016 г., имат правото да се произнесат първи", каза още Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари