През следващите няколко дни може бъде достигнат пикът на заразата

2
Регионалните власти обаче предупредиха, че кризата далеч не е приключила
Регионалните власти обаче предупредиха, че кризата далеч не е приключила

Това заяви Силвио Брусаферо - ръководителят на Националния здравен институт я Италия.

Има признаци на забавяне на заразата с коронавирус и през следващите няколко дни може бъде достигнат пикът на заболяването. Това заяви ръководителят на Националния здравен институт Силвио Брусаферо.

Регионалните власти обаче предупредиха, че кризата далеч не е приключила.  От Националният здравен институт предполагат, че ограничителните мерки срещу разпространението на болестта скоро може да дадат резултат. Досега в страната са починали над 8 100 човека, а броят на заразените е почти 80 000.

Според вирусолога Фабрицио Преляско, не трябва да се избързва с облекчаването на мерките. Забавянето броя на заразяванията „би трябвало да засили желанието ни да продължим“, смята той и препоръчва да не се отменят предпазните мерки.

Брусаферо твърди, че премахването на строгите ограничителни мерки трябва да стане изключително предпазливо, за да се избегне нарастваща крива на епидемията.

На 9 март забраната за придвижване влезе в сила за територията на цяла Италия, с което бяха разширени предприетите по-рано ограничителни мерки за северната част на страната, откъдето тръгна епидемията от коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари