Започва масово тестване за ковид в Лондон!

0
Властите разчитат, че всеки повикан за да бъде тестван, ще откликне на молбата им
Властите разчитат, че всеки повикан за да бъде тестван, ще откликне на молбата им

Властите разчитат, че всеки повикан за да бъде тестван, ще откликне на молбата им

Въвежда се масово, бързо тестване за Ковид 19 в Лондон. Изгражда се организация във всичките 32 лондонски общини и до края на годината или веднага след началото на новата, схемата по масовото тестване на лондончани, ще започне да функционира.

Здравният министър Мат Ханкок, каза тази вечер, че това е необходимо за да се отсеят вирусоносителите и те да се самоизолират, като по този начин, ще се ограничи разпространението на болестта, цитиран от Новини Лондон.

Властите смятат, че основният проблем за скока на новозаразяванията в Лондон е смесването на заразени със здрави хора, масовите бързи тестове, ще променят това.

„В момента само в 20-се лондонски общини се използват бързи тестове, поръчани са още 400 хил. броя, което ще бъде достатъчно да се тества всеки един на двайсет столичани“, заяви на брифинга тази вечер Мат Ханкок.

Местата на които може да се провеждат бързите тестове са училищните дворове, някои паркове или изобщо на всяка подходяща общинска или държавна собственост.

„Медицинските изследвания показват, че всеки трети може да е вирусоносител и да разпространява болестта без да знае и без да има каквито и да било симптоми, именно тестването на тези хора с бързи тестове и изпращането им в самоизолация, смятаме, че ще намали драстично новите случаи на ковид в Лондон и най-засегнатите части на страната“, добави още министърът.

Колкото по скоро се справим с епидемията, толкова по-бързо ще се върнем към нормалният си начин на живот и ще започнем да правим нещата, които обичаме, с тези думи завърши брифинга на Мат Ханкок. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари