През септември слагат колчетата на пътя Русе - Бяла

2
Слагат колчета на "Мойсев баир", край "Индийска колиба" и спусканията преди село Волово и Бяла
Слагат колчета на "Мойсев баир", край "Индийска колиба" и спусканията преди село Волово и Бяла

Слагат колчета на "Мойсев баир", край "Индийска колиба" и спусканията преди село Волово и Бяла

Целта е да се ограничи възможността за изпреварване на 4 критични места и намаляване на тежките инциденти с пострадали и загинали. Дейностите са финансирани от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" и са в размер на около 60 000 лева без ДДС.

Преди да се вземе решение за поставянето на колчета е бил изготвен съвместен доклад от областното пътно управление и Областната дирекция на МВР въз основа на данните от обследване на агенцията за пътна безопасност.

Става дума за "Мойсев баир", "Индийска колиба" и спусканията преди село Волово и Бяла. Работата по поставяне на колчетата се очаква да започне през септември, предаде КИС 13.

Освен да възпрепятстват изпреварването, колчетата ще ограничават и скоростта в участъците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Болярин
    Тогава щеше да почне разширяване на пътя,сега решили с две връзки колчета да оправят проблемите
  • 1
    2
    daskal
    На тези 4 места изпреварването е забранено и много опасно. Там наистина са ставали жестоки катастрофи заради идиоти, които тръгват да изпреварват и навлизат в насрещното. Така че идеята не е лоша. Но ако колчетата наистина са САМО на тези баири.
  • 4
    1
    Гошо куче лошо
    Технически погледнато трябва да се търси вариант за хем скоростен, хем безопасен път. Само с ограничения не става. Концепцията е сгрешена. Ако направят 30 км/ч няма да има никакви смъртни случаи, но и пък нищо няма да работи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари