Превръщат бившето училище "Стефан Караджа" в Кризисен център

0
Община Русе започна процедура за разкриване на Кризисен център за жертви на трафик и всички форми на насилие
Община Русе започна процедура за разкриване на Кризисен център за жертви на трафик и всички форми на насилие

Община Русе е в процес на стартиране на процедура от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за разкриване на Кризисен център за жертви на трафик и всички форми на насилие.

Такова предложение е внесено за разглеждане от Общински съвет, става ясно от докладна записка от името на кметската администрация, съобщи ТОП НОВИНИ.

Проектът ще се изпълнява в партньорство със  Сдружение „Русенска католическа организация – Каритас“ и съгласно разписаните дейности, кризисния център ще функционира с финансови средства по сключения договор от 01.01.2017 г. до 31.03.2017 г. В центъра ще се предоставят социални услуги, насочени към защита, оказване на индивидуална подкрепа, задоволяване на ежедневните потребности, правно консултиране и помощ за реинтеграция в обществото на потребителите, както и социално–психологическа помощ, когато се налага незабавна намеса, включително чрез мобилни екипи за кризисна интервенция за жертви на трафик и всички форми на насилие

Община Русе вече е стартирала дейности по преустройство на част от съществуваща сграда – бивше училище "Стефан Караджа" в ж.к. "Тракция", за обособяване на Кризисен център. 

След приключване на проекта Общината има задължение да осигури устойчивост на новосъздадената социална услуга, като се задължава недвижимият имот да не бъде продаван, отдаван под наем, ипотекиран или да бъде променяно предназначението на сградата в рамките на срока за устойчивост - 5 години след одобрението на доклада за завършването на проекта.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари