Превозвачи: Отнемането на коли и камиони ще съсипе бизнеса ни

0
Мярката не дава гъвкавост и дава възможности за налагане на нереалистично големи санкции, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи
Мярката не дава гъвкавост и дава възможности за налагане на нереалистично големи санкции, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи Снимка: Facebook

Мярката не дава гъвкавост и дава възможности за налагане на нереалистично големи санкции, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи

От Камарата на автомобилните превозвачи изразиха недоволството си от взетото решение да се отнемат колите и камионите на заловените пияни и дрогирани шофьори. Според тях това ще съсипе бизнеса им.

"Против сме, защото НС изхожда от гледната точка на млади водачи, които карат мощни автомобили, след като са употребили алкохол и наркотични вещества. Никой не погледна от гледна точка на бизнеса и транспортните фирми. Един сравнително нов автомобил е далеч по-евтин от един тежкотоварен автомобил. Полицията няма право да отнема вещ, която е на друг собственик, а не на човека, който управлява МПС. Полицията няма право да отнема дори МПС на човека, чиято собственост е. Отнемането се постановява от съда", заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

Гостът в студиото обърна внимание, че контролът на превозвача приключва там, където превозното средство напуска базата на компанията и още на първата бензиностанция нещата може коренно да се променят.

"Какво прави един превозвач, когато даденият водач превозва хранителни продукти, които са под температурен режим, лекарства, опасни товари, горива? Не за първи път се отнема тежкотоварен автомобил. При всички предходни случаи се изземват като веществено доказателство, но в конкретната ситуация камионът не е средство на никакво представление. Появява се интересен документ за доброволно предаване на тази вещ. Очевидно от МВР са се усетили, че са на ръба на закона. Никой не е длъжен да подпише този документ", каза още Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че тестовете за наркотични вещества доста често дават фалшиви положителни резултати.

"Нашите водачи са на доста напреднала възраст, за съжаление. Голяма част от тях страдат от диабет. Лекарствата за диабет дават положителна проба при тест за наркотици. Дори някои болкоуспокояваща също дават фалшиви положителни проби", предупреди Димитров.

Според него ефектът от новата мярка ще бъде частичен, но ако спре дори една малка част от хората, които си позволяват да управляват МПС след употреба на алкохол и наркотици, значи е имало смисъл.

"Друг е въпросът, че самата мярка не дава гъвкавост и дава възможности за налагане на нереалистично големи санкции. Не е предвиден механизъм какво правим с тези водачи, които представляват скъпа техника, но те са на работа. Решението е при промяна на механизма на прилагане на мярката от МВР. Една година да престои на паркинг този камион, след това ремонтът му струва няколко хиляди, за да може да бъде пуснат в движение", подчерта Димитров.

Превозвачите очакват нова тарифа за тол таксите, в която ще бъдат предвидени отстъпки за техния сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    до долните
    викате, че няма основание за приказките на тоя и всеки дал положителна проба е надрусан, а? Ами тогава полицаите защо нададоха вой до небесата, че не искат да ги тестват защото тоя тест дава положителни показания на какво ли не...например на ибупрофен. Боли те глава, пиеш 1 нурофен, сядаш зад волана, спират те, тестват те и хоп - позитивно за амфети. Взимат ти автомобила с който издържаш фамилията и те оставят в безизходица поне 6 месеца докато излезнат резултатите от кръвния тест. През това време знаете ли какво ще стане "жена, махаме се от тая кочина окончателно." и хоп...една камара работещи българи ще хванат пътя към нормалния свят. После държавата ще реве на умряло, че няма работна ръка и само амуджи са останали защото за тях законите не важат.
  • 0
    3
    Данчо-ментата
    СЪВЕТ: Ако мразите шефа си, ако му имате зъб, или ако просто искате да му отмъстите, задето ви юрка цял живот; някой ден го изчакайте да натовари буса или камиона със стока, машини, товари и оборудване за 40 000~50 000 лева, тогава изпийте две-три бири, дръпнете няколко фаса, качете се зад волана и започнете да карате на зиг-заг пред катаджиите. Талибаните от държавната аминистрация само това чакат, и веднага ще му изземат камиончето със цялата стока и машини и ще го накажат и ще му съсипят бизнеса... НЕ Е ЛИ ЯКО - ВСЕКИ РАБОТНИК ЩЕ МОЖЕ ДА ОТМЪСТИ НА ШЕФА СИ!
  • 17
    2
    Възмутен
    Де факто превозвачите признават, че техни служители шофират,, подпийнали и понадрусани ". И за тях това видно не е проблем?!
  • 17
    1
    Ааааааааа
    Ало,превожвачите,мислите за бизнеса си!!!!!!Така ли?????Ами пияни дрогирани шофьори от вашия бранш,ако шофират????Какво правим????Човешкият живот е по-ценен от вас!!!!!Вие защитавате убийците на пътя!!Как не ви е срам!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари