Илия Тодоров: Отнемането на автомобили иска прецизиране

1
Асоциацията на пострадалите при катастрофи отдавна настоява за тази мярка
Асоциацията на пострадалите при катастрофи отдавна настоява за тази мярка Снимка: БНТ / стоп кадър

Асоциацията на пострадалите при катастрофи отдавна настоява за тази мярка

Отнемането на автомобили от пияни и дрогирани шофьори или заплащането на паричната му равностойност, ако автомобилът е чужд, е стъпка в правилната посока, но има нужда от прецизиране. Това коментира Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Той добави, че от Асоциацията отдавна настояват за предприемане на тази мярка, тъй като превенция на инцидентите по пътищата може да се направи чрез по-строги санкции преди да се случи трагедия със загинал човек, а не като вървим след проблема и се чудим дали да завишим наказанието от 15 на 20 години.

„Увеличението на наказанието при катастрофа с една или повече жертви е вече късно, защото това нито ще върне жертвите, нито пък ще има превантивен ефект. Никои няма да си каже „няма да управлявам пиян, защото иначе наказанието ми ще е не 15, а 20 години.

Затова и подкрепяме новите по-строги санкции. Смятам, че те ще дадат ефект. За да се избегнат тези проблеми, които възникват от така написаните промени.

Може автомобилът да бъде заснет на момента, да се направи оглед и без значение чия е собствеността той да не се задържа автоматично, а да може заедно с излизането на присъдата, когато бъде осъден водачът тогава да се пристъпи към отнемането на автомобила или неговата парична равностойност, защото тогава вече е изчистен моментът дали е правилен теста.

Изчистени са и всички други проблеми, които биха могли да възникнат при сегашния модел", каза Тодоров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари