Претърпелите домашно насилие в Русе ще получават безплатна помощ

2
Пълна подкрепа по проекта се оказва и от Областната дирекция на МВР в Русе
Пълна подкрепа по проекта се оказва и от Областната дирекция на МВР в Русе

Пълна подкрепа по проекта се оказва и от Областната дирекция на МВР в Русе

От Областна администрация - Русе обявиха за създаването на консултативен център за безплатна помощ на жени от уязвими групи, претърпели насилие.

Предвижда се консултативният център да функционира на територията на всички общини от областта, като за целта при случай на домашно насилие, мобилен екип от Русе ще се среща с потърпевшите и ще ги подпомага по всякакъв начин. Центърът ще функционира в изпълнение на проект „Партньорство с кауза“. Бенефициент по проекта е Сдружение „Център „Динамика“ – Русе в партньорство с Клуб „Отворено общество“ – Русе и Областната администрация в крайдунавския град.

Проектът отразява нуждата от противодействие срещу насилието, основано на пола сред уязвими групи чрез развитие на устойчиви стратегии за взаимодействие и овластяване с цел превенция на насилието и насърчаване на търсенето на помощ и подкрепа. Целта на проекта е да се предложат нови подходи в работата с уязвими групи жени в региона, чрез включването им в тези процеси, както и да се повиши капацитета на професионалистите за приложението на чувствителен към половете подход за превенция на насилието при работата им. Очаква се благодарение на проекта да се повдигне и дебат за ролята на ромските жени в обществото, както и да се повиши общественото съзнание за проблемите на ромските жени и множествената дискриминация, с която се сблъскват.

„Участието на Областната администрация в подобни проекти доказва ангажираността на институцията по тези въпроси и надгражда постигнатото до този момент“, коментира областният управител Анатоли Станев.

Пълна подкрепа по проекта се оказва и от Областната дирекция на МВР в Русе, които са пряко ангажирани по прилагането на Закона за защита от домашно насилие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Кои са
    Пак лапачите по проекти Дина-Мика близачева и Отвор-Ното общество ха-мерикамските подложки. ДЕМ.
  • 6
    1
    Пак ли
    Динамичната и нагла лекла се е навляла да усвоява пари по проекти в съдружие с други субекти, осигуряващи ѝ лапането. Досега да се е чуло за някакви важни резултати да е постигнала, ама шуми и проглушава ушите навсякъде. Удобната за всяко власт.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари