Престъпниците са нокаутирани, държавата цъфти!

0
Това, че почти до всяко училище се продават наркотици, явно не притеснява антитерористите
Това, че почти до всяко училище се продават наркотици, явно не притеснява антитерористите Снимка: БГНЕС

Публикуваме коментар на Елена Гунчева относно новините от деня:

"НОВИНИТЕ ДНЕС, 07.11.2019 Г.

- ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ОТКАЗА ДА ПОДПИШЕ УКАЗ ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР. Както и се очакваше, Президентът Радев отказа днес да подпише указ за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор по предложение на ВСС.

Румен Радев винаги е бил и е последната преграда пред диктатурата на мафиотското управление. В мотивите си ясно посочи причините: липса на състезателност, нарушаване на закона, като становища на МВР, ДАНС и ГДБОП се публикуват в подкрепа на Гешев на страницата на ВСС, противоречивост на кандидатурата и несъгласие на гражданското общество с нея.

Всичко това, което народът го мисли за тази номинация, беше посочено от Президента, който винаги се вслушва не само в законите, но и в българските граждани. Не се и съмнявам, че ВСС без да разисква мотивите, отново ще гласува отдавна договорената кандидатура. И въпросът сега е: Ще го допуснем ли? Или вече извън партиите ще се обединим срещу прокурорът на мафията?!

- ЩЕ СЕ СЪОБРАЗИ, АМА ДРУГ ПЪТ! Бойко Борисов отново заяви, че правителството ще се съобрази с препоръките на Венецианската комисия и Съветът на Европа относно възможността за разследване и смяна на главния прокурор и „тримата големи”, както се наричат председателите на върховните съдилища и главния прокурор.

Това го чуваме от години, но реални действия в тази насока дори не са започнали. Не само поради липсата на капацитет за изготвяне на законопроект, но и заради искреното нежелание да има такава възможност.

Защото мафията си избира главен прокурор, който им е удобен, за да бъде сигурна, че дори да изпусне властта, няма да й се търси отговорност, както и ще има кой да замете следите. Не могат да допуснат внезапно във врата им да започне да диша някой като Джовани Фалконе.

- БОРИСОВ – РАЗЧЕКНАТ МЕЖДУ ЛЯВО И ДЯСНО.

Днес разбрахме от Премиерът –Слънце, че десните били най-големите противници на ГЕРБ. Те им били враг № 1. Всъщност ГЕРБ каква точно партия е, че не става много ясно. Залагат на силни социални програми, но само за една определена част от населението, докато например пенсионери и деца са изцяло дискриминирани и извън социалния чадър. Уж са десни, а държат държавата да контролира изкъсо целия бизнес.

Но какво ли значение им в една държава, в която няма партийни идеи и ценности, а само партийни хранилки. Принципът на Борисов е – всеки който е срещу ГЕРБ, е враг № 1 на държавата.

- ПАРТИИТЕ – БЕЗ НАЕМ.

С промени в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, се предвижа партиите да не плащат наем за наетите от тях помещения държавна и общинска собственост, а само данък сгради и такса смет. И дори да им се учредява безвъзмездно право на ползване.

От една страна, при намалената субсидия, това е добро решение. От друга – при над 130 действащи партии в България, всяка община, че и държавата в чудо ще се види как да ги настанява, че и да търпи загуби от това. И съответно да компенсира пропуснатите ползи чрез налози върху гражданите. Защо точно държавата да е длъжна да издържа партиите, на мен не ми е много ясно. И може би разковничето е в това, че не могат да се издържат от членски внос, защото просто нямат толкова много членове, колкото са по списъци.

- ГДБОП В АКЦИЯ.

ГДБОП отново извърши чутовен подвиг и разби организираната престъпност в България, като спря единадесет сайта, разпространявали песни без разрешение. Престъпниците са нокаутирани, държавата цъфти! Това, че почти до всяко училище се продават наркотици, че лекарите искат пари под масата, че се източват еврофондовете с привидни документи, че битовите кражби са стигнали невиждани размери, а в тях нерядко участват и полицаи, явно не притеснява антитерористите. Важното е да не се пее! Защото който пее, зло мисли!

- ГЕРБ ЗАВИНАГИ.

Относно новият областен управител на Пловдив Здравка Клинджарова, тоест Дани Каназирева /логично е объркването сред познаващите я/, Бойко Борисов заяви днес след срещата с кметовете от ГЕРБ, на въпрос на журналист защо е назначена: „Тя от началото е била от ГЕРБ.” . Толкова за наивниците, които я смятаха за алтернатива.

Лично Главната Мутра на републката ви го каза. Който е бил от ГЕРБ, не се променя. Това е като петно за цял живот. И доверие на такъв човек – никога! Защото за да си член на ГЕРБ, трябва да имаш определени качества, които са неприемливи за голяма част от човеците."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари