Премиерата на филма „Родина - хорът на Русе“ ще бъде на 2 ноември

0
Лентата е базирана най-вече върху интервюта на „родинари“, носители на златни медали от почти всички европейски певчески фестивали
Лентата е базирана най-вече върху интервюта на „родинари“, носители на златни медали от почти всички европейски певчески фестивали Снимка: Възрожденско Читалище „Зора 1866“

Лентата е базирана най-вече върху интервюта на „родинари“, носители на златни медали от почти всички европейски певчески фестивали

Премиерата на филма „Родинахорът на Русе“ ще се състои на 2 ноември от 18:00 часа в салона на Възрожденско Читалище „Зора 1866“.

Филмът е създаден от екип на Група „РУСЕФИЛМ“ при читалището по повод 35-ата годишнина от фестивала в Ланголен, Уелс. През 1988 г. на този международен форум хорРодина“ печели всички първи награди в категориите, в които участва, както и Голямата награда „Хор на света“.

Лентата е базирана най-вече върху интервюта на „родинари“, носители на златни медали от почти всички европейски певчески фестивали и е част от проекта на Община Русе „Опазване и популяризиране на културното наследство чрез дигитално съхранение и представяне“. Ролята на киноклуба в този проект е първостепенна, а документалният филм е с продължителност 60 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари